Hunedorean amendat de două ori după ce a reclamat tăieri ilegale de lemne. Explicaţia poliţiştilor: „nemulţumirea sa nu e o urgenţă”

Un localnic din satul Blăjeni a fost amendat de două ori de poliţişti, cu câte 500 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un transport ilegal de lemne prin faţa casei sale. Cristea Ioniţă a depus o plângere împotriva agenţilor de poliţie, iar în urmă cu câteva zile, magistraţii au respins una dintre cererile acestuia, rămânând ca bărbatul să achite doar o amendă de 500 de lei.

Procesul a furat mai mult de un an. Localnicul s-a plâns că agenţii de poliţie au fost la faţa locului în urma apelului la 112 din data de 25 august 2017 prin care el a sesizat faptul că două persoane încercau să deterioreze drumul de acces la DN 74, că aceeaşi faptă contravenţională au repetat-o şi a doua zi, respectiv transportul de lemne fără aviz de însoţire, motiv pentru care în data de 26 august 2017 a apelat din nou nr. 112, invitând agenţii de poliţie în pădure , la locul unde se efectua transportul de lemne. „Arată în continuare că avea o bănuială rezonabilă că transportul de buşteni prin tragere era efectuat fără avize. A solicitat şi angajarea răspunderii celor doi locuitori care trăgeau lemnele, apreciind că sunt îndeplinite condiţiile răspunderii civile material”, se arată în dosar.

Poliţiştii au susţinut că nu s-au confirmat cele reclamate de localnic. „Pentru aceste motive, petentul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei în data de 25 august 2017, iar în data de 26 august 2017 cu aceeaşi sumă. Intimata arată că drumul care permite accesul la locuinţa petentului nu se află în proprietatea acestuia, pentru a putea îngrădi accesul acelor persoane, petentul neprezentând documente în acest sens. Totodată, organele de poliţie i-au explicat petentului că această nemulţumire a sa nu constituie o urgenţă. În ciuda acestor aspecte, în ziua următoare petentul a apelat din nou SNUAU 112, însă din nou nu s-au confirmat cele reclamate, nu s-a găsit nici o persoană la faţa locului, rezultatul fiind negativ”, se arată în dosar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației