Hunedorean amendat de două ori după ce a reclamat tăieri ilegale de lemne. Explicaţia poliţiştilor: „nemulţumirea sa nu e o urgenţă”

Un localnic din satul Blăjeni a fost amendat de două ori de poliţişti, cu câte 500 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un transport ilegal de lemne prin faţa casei sale. Cristea Ioniţă a depus o plângere împotriva agenţilor de poliţie, iar în urmă cu câteva zile, magistraţii au respins una dintre cererile acestuia, rămânând ca bărbatul să achite doar o amendă de 500 de lei.

Procesul a furat mai mult de un an. Localnicul s-a plâns că agenţii de poliţie au fost la faţa locului în urma apelului la 112 din data de 25 august 2017 prin care el a sesizat faptul că două persoane încercau să deterioreze drumul de acces la DN 74, că aceeaşi faptă contravenţională au repetat-o şi a doua zi, respectiv transportul de lemne fără aviz de însoţire, motiv pentru care în data de 26 august 2017 a apelat din nou nr. 112, invitând agenţii de poliţie în pădure , la locul unde se efectua transportul de lemne. „Arată în continuare că avea o bănuială rezonabilă că transportul de buşteni prin tragere era efectuat fără avize. A solicitat şi angajarea răspunderii celor doi locuitori care trăgeau lemnele, apreciind că sunt îndeplinite condiţiile răspunderii civile material”, se arată în dosar.

Poliţiştii au susţinut că nu s-au confirmat cele reclamate de localnic. „Pentru aceste motive, petentul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei în data de 25 august 2017, iar în data de 26 august 2017 cu aceeaşi sumă. Intimata arată că drumul care permite accesul la locuinţa petentului nu se află în proprietatea acestuia, pentru a putea îngrădi accesul acelor persoane, petentul neprezentând documente în acest sens. Totodată, organele de poliţie i-au explicat petentului că această nemulţumire a sa nu constituie o urgenţă. În ciuda acestor aspecte, în ziua următoare petentul a apelat din nou SNUAU 112, însă din nou nu s-au confirmat cele reclamate, nu s-a găsit nici o persoană la faţa locului, rezultatul fiind negativ”, se arată în dosar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici