Hunedoara penală. Videanu rămâne la bulău. Se pregăteşte Resmeriţă

123

Cel mai bogat patron din judeţ şi primarul municipiului Lupeni au probleme mari cu justiţia

Adriean Videanu, cel care deţine MARMOSIM Simeria, fiind cel mai bogat patron din judeţ rămâne, în continuare, în arest preventiv, iar Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, “cantonat” la domiciliu aşteaptă decizia privind recursul înaintat de procurorii.

Un mizilic de 11 milioane de dolari

resmerita videanu

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, ieri, recursul formzulat de Adriean Videanu la măsura arestării preventive, pe o perioadă de 29 de zile, decisă în urmă cu o săptămână, decizia fiind definitivă. Adriean Videanu era cercetat în acelaşi dosar cu fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, fostul ministru fiind acuzat pentru complicitate la abuz în serviciu. În concret, ce a comis cel mai bogat patron din Hunedoara. Pe 25 februarie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, a ridicat, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA, care valorau 277.000 lei. Sechestrul asupra acţiunilor a fost pus într-un dosar în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. Cu valoarea acţiunilor sechestrate, statul urmărea recuperarea pagubei. Prin ridicarea măsurii asiguratorii însă, Bica l-a ajutat pe Videanu să pună la adăpost acţiunile proaspăt scăpate de sechestru. Cum a procedat. Videanu este şi proprietarul MARMOSIM Simeria. Nimeni alta decât firma care a cumpăra acţiunile libere de sechestru. Cu alte cuvinte, Videanu şi-a vândut acţiunile tot lui. Astfel a obţinut foloase necuvenite, în valoare de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor. Alături de Videanu şi Bica rămân în arrest preventiv Florentin Mihăilescu, fost consiler al ex-şefei DIIICOT, precum şi Alin şi Dorin Cocoş, cel din urmă fiind, până nu demult, soţul Elenei Udrea.

Şeful oraşului mineresc poate intra în “subteran”. În beciurile Poliţiei

resmeritaÎn altă ordine de idei, dar legat tot de judeţul Hunedoara, procurorii DNA au formulat contestaţie faţă de decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti privind cercetarea primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, în arest la domiciliu, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Anchetatorii l-au reţinut după audieri pe Resmeriţă timp de 24 de ore şi au cerut magistraţilor încuvinţarea pentru arestul preventiv pe 30 de zile, însă cerea le-a fost respinsă, judecătorul de caz dispunând măsura arestului la domiciliu. CornelResmeriță este acuzat de abuz în serviciu și obţinerea de foloase necuvenite pentru el sau pentru alţii, în dosarul cunoscut sub numele “Gala Bute”. Luni dimineaţa, după o descindere în forţă la domiciliul său din Lupeni, primarul a fost luat de procurori şi dus la audieri la Bucureşti, la sediul central al DNA. Alături de el în acelaşi dosar mai sunt cercetate încă 6 persoane, printre care şi fraţii Miron şi Adrian Gărdean, reprezentanţii Termogaz Company. Iar Elena Udrea nu este deloc străină nici de acest dosar. (Carmen Cosman – Preda, Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.