Alegeri 2014. Hunedoara devine roşie. Poporul PSD ia puterea

Alegerile euro-parlamentare şi cele parţiale din colegiul nr. 3 au fost câştigate de Alianţa Roşie, dar PSD Hunedoara este sub procentul obţinut de partid la nivel naţional. De cealaltă parte, liberalii au înregistrat un scor electoral peste media pe ţară a partidului, dar mult mai puţin decât îşi propusese la intrarea în campania electorală

judetul e rosu

Rezultatul alegerilor euro-parlamentare din judeţul Hunedoara poate fi abordat ca în povestea cu paharul umplut pe jumătate cu apă. Varianta optimistă (partea plină a paharului) pentru PNL este că a obţinut un scor mai bun comparativ cu alegerile din 2009 şi a depăşit pragul anunţat de Crin Antonescu de 20 la sută. Varianta pesimistă (partea goală a paharului) este că liberalii au obţinut jumătate din cât îşi propusese preşedintele Mircea Ioan Moloţ şi că a pierdut supremaţia în judeţ. Alianţa Roşie (varianta optimistă) a recâştigat judeţul după foarte mulţi ani în care a fost „vioara a doua”. PSD Hunedoara (partea goală a paharului) e tras în sus de valul de simpatie obţinut de liderii de la centru ai partidului, dar pe cont propriu (în plan local) este sub cota partidului.

 

Mircea Diaconu a treia „forţă politică” a judeţului

Potrivit rezultatelor oficiale comunicate de Biroul Electoral Judeţean Hunedoara, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37 la sută cu 47.660 de voturi, PNL 21,59 la sută cu 27.815,  PDL 7,43% (9.574), PMP 4,98% (6.424), UDMR 3,85% (4.961), PPDD 3,80% (4.905), PRM 3,62% (4.668), FC 2,62% (3.417).

Mircea Diaconu a  luat mai multe voturi decât PDL, actorul fiind a treia „forţă politică” a judeţului Hunedoara cu 9.793 de voturi.

(Gimnasta Corina Ungureanu a obţinut un număr de 757 voturi din partea alegătorilor din judeţul Hunedoara. )

 

Sorin Marica, deputat PSD în colegiul nr.3

Candidatul PSD Sorin Marica a câştigat postul de deputat în colegiul nr. 3 cu 10.190 de voturi valabil exprimate, ceea ce procentual reprezintă 44,74%.  Candidatul PNL Sorin Ștefoni a luat 8.930 de voturi, respectiv 39,21% şi este primul liberal care a mâncat bătaie într-o confruntarea electorală organizată în colegiul nr.3 din 2008 încoace.

Candidatul demisionar PDL Ioan Ciolea a primit mai multe voturi (1.287 de voturi) decât candidatul Mişcării Populare, Radu Mihai Cristescu (1.243 de voturi). „Poporanistul” Marian Munteanu a fost pe ultimul loc în competiţie (1.122 de voturi) în trend cu evoluţia PPDD de la nivel naţional. În colegiul nr.3 s-au prezentat la urne 23.882 de alegători din totalul de 53.020 de persoane cu drept de vot. Au fost declarate „voturi nule” un număr de 1.058 de buletine de voturi. Liberalul Sorin Ştefoni era îngrijorat că vor fi pierdute voturi din cauza buletinelor de vot prost făcute pe coli de hârtie A4. Chiar dacă toate buletinele anulate ar trece în contul lui Ştefoni, liberalul rămâne tot pe locul doi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva