Hrană pentru animalele din pădurile hunedorene

Vânatul din pădurile hunedorene, dar şi zimbri din Rezervaţia de la Slivuţ vor avea hrana asigurată. Silvicultorii hunedoreni alocă în acest sens aproape 97.000 de lei, iar porumbul achiziţionat va fi împărţit între ocoalele silvice.

 

2012-04-21 15.10.48Direcţia Silvică Hunedoara achiziţionează porumb boabe şi ştiuleţi pentru hrana vânatului, precum şi pentru zimbrii din Rezervaţia Slivuţ, de lângă Haţeg. În total, vor fi achiziţionate 40.000 de kilograme de porumb boabe şi 36.425 de kilograme de porumb boabe. Întreaga cantitate va fi împărţită pe ocoalele silvice de pe raza judeţului Hunedoara. Astfel, în ceea ce priveşte ştiuleţii de porumb, Ocolul Silvic

Baia de Criş va primi 6000 de kilograme, Dobra –  4000, Geoagiu – 1000 kg, Grădişte  – 5000 de kilograme, Ilia – 5000, Lupeni – 4000, Petroşani – 5000, Pui – 9000 de kilograme, iar Ocolul Silvic Retezat – 1000 de kilograme. Boabele de porumb vor fi repartizate astfel: Baia de Criş – 2000 de kilograme, Dobra – 3000, Grădişte – 2000 de kilograme, Lupeni – 2000, Petroşani – 3000 de kilograme, Pui – 7000, iar cel din Retezat – 17.425 de kilograme. Valoarea totală a contractului scos la licitaţie este de 96.995 lei, fără TVA pentru o perioadă de un an de la data semnării contractului.

Porumbul va ajunge şi în Rezervaţia Slivuţ, unde sunt acum 11 zimbrii, respectiv şase masculi şi cinci femele. Ultimul pui a venit pe lume în luna iunie a acestui , mai repede decât se aşteptau silvicultorii de aici. Femelele de zimbru fac pui o dată cam la cinci ani. Cum anul trecut toate femelele au fătat, nimeni nu s-a mai gândit că la o diferenţă de un singur an ar mai putea veni pe lume un nou pui.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva