Hrană pentru animalele din pădurile hunedorene

Vânatul din pădurile hunedorene, dar şi zimbri din Rezervaţia de la Slivuţ vor avea hrana asigurată. Silvicultorii hunedoreni alocă în acest sens aproape 97.000 de lei, iar porumbul achiziţionat va fi împărţit între ocoalele silvice.

 

2012-04-21 15.10.48Direcţia Silvică Hunedoara achiziţionează porumb boabe şi ştiuleţi pentru hrana vânatului, precum şi pentru zimbrii din Rezervaţia Slivuţ, de lângă Haţeg. În total, vor fi achiziţionate 40.000 de kilograme de porumb boabe şi 36.425 de kilograme de porumb boabe. Întreaga cantitate va fi împărţită pe ocoalele silvice de pe raza judeţului Hunedoara. Astfel, în ceea ce priveşte ştiuleţii de porumb, Ocolul Silvic

Baia de Criş va primi 6000 de kilograme, Dobra –  4000, Geoagiu – 1000 kg, Grădişte  – 5000 de kilograme, Ilia – 5000, Lupeni – 4000, Petroşani – 5000, Pui – 9000 de kilograme, iar Ocolul Silvic Retezat – 1000 de kilograme. Boabele de porumb vor fi repartizate astfel: Baia de Criş – 2000 de kilograme, Dobra – 3000, Grădişte – 2000 de kilograme, Lupeni – 2000, Petroşani – 3000 de kilograme, Pui – 7000, iar cel din Retezat – 17.425 de kilograme. Valoarea totală a contractului scos la licitaţie este de 96.995 lei, fără TVA pentru o perioadă de un an de la data semnării contractului.

Porumbul va ajunge şi în Rezervaţia Slivuţ, unde sunt acum 11 zimbrii, respectiv şase masculi şi cinci femele. Ultimul pui a venit pe lume în luna iunie a acestui , mai repede decât se aşteptau silvicultorii de aici. Femelele de zimbru fac pui o dată cam la cinci ani. Cum anul trecut toate femelele au fătat, nimeni nu s-a mai gândit că la o diferenţă de un singur an ar mai putea veni pe lume un nou pui.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune