Hoții au devastat calea ferată Hațeg – Subcetate

734

Patru bărbați și o femeie, din Valea Jiului, sunt anchetați pentru furt calificat și distrugere, după ce au fost prinși în flagrant, de către polițiștii Serviciului de Transporturi Feroviare, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, transportând aproape patru tone de șină.

Potrivit inspectorului șef al TF Hunedoara, Cosmin Gruia Ionescu, suspecții au fost prinși după ce în timp ce transportau materialul cu o camionetă, în zona Livezeni, mașina a făcut pană, astfel că nu și-au mai putut continua drumul. Circa 85 de metri liniari de cale ferată au fost recuperați de polișiști. Grupul este anchetat pentru furt calificat și distrugere, sub control judiciar, iar potrivit polițiștilor, suspecții au mai furat în trecut și componente de cale ferată (șine scoase din uz) din zona Merișor – Crivadia (magistrala feroviarsă Simeria – Petroșani). Șinele erau tăiate cu flexul apoi erau transportate pentru a fi vândute la centrele de colectare a fierului vechi.

Circulația pe calea ferată Hațeg – Subcetate a fost oprită în anii 2013 – 2014. Linia în lungime de circa șapte kilometri reprezintă un sector al căii ferate Subcetate – Caransebeș, inaugurat la începutul secolului XX, cunoscut pentru tronsonul de şase kilometri dotat cu cremalieră, o instalaţie cu ajutorul căreia locomotivele puteau traversa „Porţile de Fier” ale Transilvaniei.

Oitrivit IPJ Hunedoara, în 23 martie, jurul orei 08.00, lucrătorii Postului de Poliție T.F. Petroșani au fost sesizați despre faptul că, la km 62+950 al staţiei CFR Merişor, a fost furată de către persoane necunoscute 390 metri şină de cale ferată scoasă din uz ce se afla depozitată de-a lungul căii ferate. La aceeaşi dată, poliţiştii au fost sesizați despre faptul că, la km 35+00 şi km 34+500 ai staţiei CFR Ohaba de sub Piatră a fost luată şina de cale ferată scoasă din uz ce se afla depozitata de-a lungul căii ferate.

„La data de 23 martie 2022, lucrătorii Postului de Poliție T.F. Petroșani, s-au sesizat din oficiu și au depistat în trafic, în zona intersecției Petroșani – Aninoasa – Defileul Jiu, lângă DN 66 o autoutilitară şi un autoturism de teren, în care se aflau 3 persoane, iar de asemenea în cele două autovehicule au fost depistate mai multe componente de cale ferată, respectiv cupoane șină. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii, au stabilit că, șina din cele două autovehicule a fost sustrasă la data de 22 martie 2022 de pe Linia 215 Subcetate – Haţeg, de pe ambele fire ale liniei un total de 85 m șină. În urma probatoriului administrat de către organele de poliție s-au identificat prezumtivii autori ai furturilor comise din Localitatea Ohaba de sub Piatră, cât și sustragere de șina dintre stațiile CF Bănița și Merișori, în persoana a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 43 şi 29 de ani. Faţă de aceştia, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar”, a informat IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.