Hoți de lemne aduși „la sapă de lemn” după o descindere a Poliției

359

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara au descins în comunele Vorţa şi Ilia la persoanele bănuite de afaceri ilegale cu lemne.

„Poliţiştii au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, cu privire la care au stabilit că au tăiat fără drept şi au sustras mai mulţi arbori de diferite specii şi dimensiuni de pe o suprafaţă de pădure situată pe raza comunei Vorţa, pe un teren acoperit cu vegetaţie forestieră situată în fondul forestier naţional, proprietate publică. Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, activitatea de urmărire penală desfăşurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii au găsit la Vorţa 110 cioate nemarcate, în stare verde, provenite de la arbori tăiaţi fără drept şi furaţi, de diferite specii şi dimensiuni, pentru care reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au calculat un volum de peste 90 de metri cubi şi o valoare a prejudiciului de peste 47.500 de lei.

„Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au ridicat un autoturism de teren modificat artizanal, fără date de identificare, un tractor agricol prevăzut cu troliu şi alte mijloace materiale de probă (motoferăstraie, topoare etc.). Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei. Faţă de aceştia au a fost dispusă măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

 

FOTO: IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.