Hoți de lemne aduși „la sapă de lemn” după o descindere a Poliției

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara au descins în comunele Vorţa şi Ilia la persoanele bănuite de afaceri ilegale cu lemne.

„Poliţiştii au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, cu privire la care au stabilit că au tăiat fără drept şi au sustras mai mulţi arbori de diferite specii şi dimensiuni de pe o suprafaţă de pădure situată pe raza comunei Vorţa, pe un teren acoperit cu vegetaţie forestieră situată în fondul forestier naţional, proprietate publică. Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, activitatea de urmărire penală desfăşurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii au găsit la Vorţa 110 cioate nemarcate, în stare verde, provenite de la arbori tăiaţi fără drept şi furaţi, de diferite specii şi dimensiuni, pentru care reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au calculat un volum de peste 90 de metri cubi şi o valoare a prejudiciului de peste 47.500 de lei.

„Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au ridicat un autoturism de teren modificat artizanal, fără date de identificare, un tractor agricol prevăzut cu troliu şi alte mijloace materiale de probă (motoferăstraie, topoare etc.). Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei. Faţă de aceştia au a fost dispusă măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

 

FOTO: IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre