Hoț de portofele prins după opt luni

În iulie 2019, un hunedorean în vârstă de 79 de ani, a reclamat Poliției că a fost lăsat fără portofelul cu bani și carduri în plină stradă. În timp ce se deplasa către domiciliu, acesta a fost abordat de un bărbat pe care nu îl cunoştea şi care, prin metoda îmbrățișării”, i-a furat portofelul în care avea suma de 2.000 lei şi un card bancar. Cu ajutorul cardului sustras şi folosind PIN-ul aferent, pe care pensionarul îl ţinea în portofel, scris pe un bilet, autorul infracțiunii a retras, fără drept, din contul victimei, peste 8.600 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că prezumtivul autor al acestor fapte este un bărbat în vârstă de 41 ani, din municipiul Deva. Acesta a restituit integral prejudiciul cauzat persoanei vătămate, astfel că răspunderea penală a fost înlăturată pentru săvârșirea infracțiunii de furt, prin retragerea plângerii formulate pentru această faptă”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Totuși, poliţiştii vor continua cercetările în acest caz, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului