Hoț de meserie. Un tânăr a prădat șapte localuri din Hunedoara

Marcel Muntean (22 de ani), un tânăr din Hunedoara, a fost trimis în judecată pentru mai furturi comise în ultimele luni asupra unor persoane sau din localuri. Tânărul a fost cercetat în stare de arest la domiciliu, însă nu a respectat măsura preventivă și a plecat la furat, fiind reținut ulterior de polițiști, după o nouă infracțiune.

În 7 iulie, tânărul a profitat de neatenția angajatei unui magazin second-hand din Hunedoara, i-a furat acesteia un telefon mobil în valoare de 1.500 de lei, care se afla pe tejghea, la încărcat. L-a vândut, la scurt timp, cu 300 de lei.

În 12 august, a intrat într-un restaurant din zona Park Place și, profitând de faptul că angajații se aflau pe terasă în acel moment, a intrat după tejgheaua barului, unde, dintr-un rucsac lăsat acolo de un angajat, a furat un portofel în care se aflau 450 de lei și acte. A luat banii și a aruncat portofelul.

În seara de 13 august, același suspect a intrat într-un alt restaurant din Hunedoara, unde, profitând de neatenția angajaților, a intrat într-o sală restricționată clienților, unde angajații își lăsau lucrurile personale, și a luat din ghiozdanul unui angajat 1.700 de lei, iar din poșeta altei angajate 200 de lei.

În seara de 14 august, tânărul a intrat într-o pizzerie, unde profitând de faptul că angajații se aflau în bucătărie, a furat o sticlă de Coca Cola și 5.430 de lei din casa de marcat.

În 19 august, Marcel Muntean a intrat într-o altă pizzerie și, din nou, profitând de neatenția salariaților, a furat dintr-o poșetă aflată în spatele barului suma de 1.400 de lei.

În 20 august, tânărul a dat ultima lovitură, înainte de a fi reținut. A intrat într-o cafenea, unde, profitând de neatenția unui angajat, în momentul în care acesta a ieșit pe terasă pentru a servi clienții, i-a furat un telefon mobil. L-a vândut la scurt timp, cu 500 de lei.

„Inculpatul este în vârstă de 22 de ani, nu are un loc de muncă ori vreo ocupație care să-i asigure în mod licit și stabil resursele necesare traiului. Ar fi comis un număr mare de acte de sustragere într-o perioadă scurtă de timp, frecvența acestora evidențiind disponibilitate crescută pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului, o totală dezinvoltură în săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului și practic doar intervenția organelor de poliție au stopat șirul faptelor de sustragere în care ar fi fost implicat inculpatul. El nu este la primul contact cu legea penală acesta figurând cu un număr mare de condamnări tot pentru comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului în diferite state ale Uniunii Europene și ca atare comiterea acestui gen de fapte pare că a devenit un mod de viață pentru inculpat. Mai mult de atât, inculpatul este și consumator de băuturi alcoolice și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, împrejurări ce accentuează periculozitatea persoanei acestuia”, se arată în dosar.

La scurt timp după ce a fost plasat în arest la domiciliu, Marcel Muntean nu a ținut cont de măsurile preventive și a ieșit din nou la furat. În 9 noiembrie, a intrat într-un restaurant din Hunedoara și i-a furat unei femei, din poșetă, portmoneul în care se aflau carduri bancare, acte de identitate şi diferite sume de bani (în lei şi valută), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 450 de lei. A fost reținut și arestat la scurt timp.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului