Guvernul Ponta ţine diaspora departe de urne la alegeri. Emigrant: “Ca să votez, Ponta mă obligă să cheltui 130 de euro”

Un emigrant român din Italia ne scrie despre cum afectează măsurile luate de Guvernul Ponta şansa românilor din diaspora de a-şi putea exercita cât mai uşor votul

main blur

Scrisoarea, semnată de domnul Constantin Aoanei-Rahoveanu, ne-a parvenit la redacţie cu rugămintea autorului de a se publica conţinutul său. Din rândurile epistolei reiese clar ce tactică aplică guvernul Ponta pentru a face cât mai dificil accesul la urne pentru românii plecaţi la muncă peste hotare, români despre care se ştie că au afinităţi pentru dreapta politică. Redăm în continuare conţinutul scrisorii, aşa cum a fost ea întocmită de conaţionalul nostru: „Vă informăm cu părere de rău despre felul cum nou emigranţii români suntem trataţi de actualul guvern al ţării noastre în frunte cu primul ministru. Noi suntem în număr de circa 1.200.000 români. Suntem în Italia la muncile agricole, şantiere, hoteluri, asistenţă socială, spitale, facultăţi, şcoli şi alte meserii pentru că în România nu avem posibilităţi, doar promisiuni de 20 de ani.
Cu ocazia alegerilor prezidenţiale guvernul nostru a stabilit ca să votăm la reşedinţa regiunilor şi nu a provinciilor cel puţin, deci minim la o distanţă de 500 de kilometri de domiciliu. Pentru a ajunge la vot un român cheltuie: 20 de euro taxi până la gară (duminica nu circulă autobuze pe reţeaua rurală, iar cea urbană doar 40 la sută), 40 de euro dus-întors Bologna, 10 euro transport urban secţie votare, 10 euro pachet cu mâncare. Total 80 de euro la care se adaugă pentru mulţi 50 de euro, ziua de lucru pierdută.
Secţiile de votare nu au fost anunţate nici până acum (28.10.2014) în Presa, radio, TV sau afişe etc. Mulţi dintre români printre care şi noi un grup din judeţul Hunedoara am programat bilete la avion (ofertă) şi venim în ţară să votăm. Votăm în România!
În Gazeta Românească nr. 32 domnul prim-ministru Ponta ne-a apostrofat că românii din afara ţării sunt duşmanii poporului român”.
Epistola ne-a parvernit prin fax şi are ca adresă de expediţie localitatea Rimini din Italia.

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului