Groapă de gunoi lângă Parcul Dendrologic Simeria

Garda de Mediu Hunedoara s-a autosesizat în urma unor imagini și reclamații publicate pe o pagină de Facebook, cu privire la o groapă de gunoi aflată în imediata vecinătate a Parcului Dendrologic Simeria. Potrivit reprezentanților instituției, a fost identificat un amplasament utilizat de Primăria Simeria pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări în vederea rambleierii.

„Amplasamentul este supravegheat pentru împiedicarea accesului neautorizat al persoanelor, fiind asigurată paza în timpul zilei și se află la circa 300 de metri față de limita nordică a Parcului Dendrologic Arboretumul Simeria. Pe suprafața acestuia s-a constatat existența unor vetre de foc rezultate ca urmare a incendierii unor deșeuri, altele decât cele rezultate din construcții și demolări.
Unitatea administrativ-teritorială Simeria a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10.000 lei conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

Inspectorii au solicitat primăriei să ia măsuri în ceea ce privește legislația în domeniul gestionării deșeurilor și măsuri prin care această activitate să nu influențeze în mod negativ Parcul Dendrologic Arboretumul Simeria.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului