Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

Cei aproape 3.000 de angajaţi ai fabricii de componente auto SEWS România – filiala Deva, au reluat, vineri, lucrul, după 24 de ore de la declanşarea grevei generale şi o noapte plină de tensiuni în fabrică. Au primit mărirea de salariu de 10 la sută şi vor beneficia de bonusuri de Paşti şi de Crăciun, în valoare de circa 150 de lei, au declarat surse din cadrul companiei.

Protestul la care s-au alăturat lucrătorii din toate schimburile a început joi după-amiaza şi a continuat pe parcursul nopţii şi până a doua zi. Oamenii au cerut conducerii o mărire de salariu de cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai facile, dar patronatul uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută.

Mai mult, salariaţii au fost înştiinţaţi de directorul SEWS R Deva că protestul lor este nejustificat şi nelegal. „Încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrului pe o durată de circa trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale”, se se arăta într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

După o noapte extrem de tensionată, în care unii angajaţi susţin că au fost jigniţi de directorul companiei, care i-ar fi numit „oi”, şi s-a încercat intimidarea lor, pentru a relua munca, oamenii nu au cedat presiunilor şi au continuat greva. În final, vineri după-amiază, au obţinut mărirea de salariu de 10 la sută. Odată cu schimbul 2, au reluat lucrul, susţin surse din cadrul companiei.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

  1. Florin

    Felicitări oameni buni, fiți uniți și nu uitați dacă cei de jos se mișcă cei de sus vor cădea .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici