Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

Cei aproape 3.000 de angajaţi ai fabricii de componente auto SEWS România – filiala Deva, au reluat, vineri, lucrul, după 24 de ore de la declanşarea grevei generale şi o noapte plină de tensiuni în fabrică. Au primit mărirea de salariu de 10 la sută şi vor beneficia de bonusuri de Paşti şi de Crăciun, în valoare de circa 150 de lei, au declarat surse din cadrul companiei.

Protestul la care s-au alăturat lucrătorii din toate schimburile a început joi după-amiaza şi a continuat pe parcursul nopţii şi până a doua zi. Oamenii au cerut conducerii o mărire de salariu de cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai facile, dar patronatul uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută.

Mai mult, salariaţii au fost înştiinţaţi de directorul SEWS R Deva că protestul lor este nejustificat şi nelegal. „Încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrului pe o durată de circa trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale”, se se arăta într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

După o noapte extrem de tensionată, în care unii angajaţi susţin că au fost jigniţi de directorul companiei, care i-ar fi numit „oi”, şi s-a încercat intimidarea lor, pentru a relua munca, oamenii nu au cedat presiunilor şi au continuat greva. În final, vineri după-amiază, au obţinut mărirea de salariu de 10 la sută. Odată cu schimbul 2, au reluat lucrul, susţin surse din cadrul companiei.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

  1. Florin

    Felicitări oameni buni, fiți uniți și nu uitați dacă cei de jos se mișcă cei de sus vor cădea .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România