Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

Cei aproape 3.000 de angajaţi ai fabricii de componente auto SEWS România – filiala Deva, au reluat, vineri, lucrul, după 24 de ore de la declanşarea grevei generale şi o noapte plină de tensiuni în fabrică. Au primit mărirea de salariu de 10 la sută şi vor beneficia de bonusuri de Paşti şi de Crăciun, în valoare de circa 150 de lei, au declarat surse din cadrul companiei.

Protestul la care s-au alăturat lucrătorii din toate schimburile a început joi după-amiaza şi a continuat pe parcursul nopţii şi până a doua zi. Oamenii au cerut conducerii o mărire de salariu de cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai facile, dar patronatul uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută.

Mai mult, salariaţii au fost înştiinţaţi de directorul SEWS R Deva că protestul lor este nejustificat şi nelegal. „Încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrului pe o durată de circa trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale”, se se arăta într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

După o noapte extrem de tensionată, în care unii angajaţi susţin că au fost jigniţi de directorul companiei, care i-ar fi numit „oi”, şi s-a încercat intimidarea lor, pentru a relua munca, oamenii nu au cedat presiunilor şi au continuat greva. În final, vineri după-amiază, au obţinut mărirea de salariu de 10 la sută. Odată cu schimbul 2, au reluat lucrul, susţin surse din cadrul companiei.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă

  1. Florin

    Felicitări oameni buni, fiți uniți și nu uitați dacă cei de jos se mișcă cei de sus vor cădea .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!