Greva foamei la Mina Paroşeni. Peste 400 de ortaci refuză hrana

Peste 400 de mineri de la Paroşeni au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că nu li se oferă nicio garanţie că mina va funcţiona normal până în anul 2018, aşa cum prevede programul de închidere al acestei exploatări miniere.

mineri2Negocierile purtate la Prefectura Hunedoara şi contractul semnat de părţi nu i-au liniştit pe mineri, care îşi văd ameninţate locurile de muncă. „Am discutat cu oamenii şi aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu există nicio garanţie că mina Paroşeni va funcţiona până la data prevăzută în programul de închidere. Sunt oameni care mai au şapte – opt ani până pensie. Nu vor să renunţe la protest. Situaţia este foarte gravă”, a declarat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos. Reamintim că peste 1100 de ortaci de la minele neviabile ce ţin de Societatea Naţională de Închideri de Mine protestează încă de ieri dimineaţă, blocaţi în subteran faţă de refuzul Complexului Energetic Hunedoara de a prelua huila, dar şi de a plăti „un preţ corect”, aşa cum s-a convenit cu Comisia Europeană.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute