Greva foamei la Mina Paroşeni. Peste 400 de ortaci refuză hrana

Peste 400 de mineri de la Paroşeni au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că nu li se oferă nicio garanţie că mina va funcţiona normal până în anul 2018, aşa cum prevede programul de închidere al acestei exploatări miniere.

mineri2Negocierile purtate la Prefectura Hunedoara şi contractul semnat de părţi nu i-au liniştit pe mineri, care îşi văd ameninţate locurile de muncă. „Am discutat cu oamenii şi aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu există nicio garanţie că mina Paroşeni va funcţiona până la data prevăzută în programul de închidere. Sunt oameni care mai au şapte – opt ani până pensie. Nu vor să renunţe la protest. Situaţia este foarte gravă”, a declarat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos. Reamintim că peste 1100 de ortaci de la minele neviabile ce ţin de Societatea Naţională de Închideri de Mine protestează încă de ieri dimineaţă, blocaţi în subteran faţă de refuzul Complexului Energetic Hunedoara de a prelua huila, dar şi de a plăti „un preţ corect”, aşa cum s-a convenit cu Comisia Europeană.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare