Greva foamei la Mina Paroşeni. Peste 400 de ortaci refuză hrana

Peste 400 de mineri de la Paroşeni au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că nu li se oferă nicio garanţie că mina va funcţiona normal până în anul 2018, aşa cum prevede programul de închidere al acestei exploatări miniere.

mineri2Negocierile purtate la Prefectura Hunedoara şi contractul semnat de părţi nu i-au liniştit pe mineri, care îşi văd ameninţate locurile de muncă. „Am discutat cu oamenii şi aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu există nicio garanţie că mina Paroşeni va funcţiona până la data prevăzută în programul de închidere. Sunt oameni care mai au şapte – opt ani până pensie. Nu vor să renunţe la protest. Situaţia este foarte gravă”, a declarat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos. Reamintim că peste 1100 de ortaci de la minele neviabile ce ţin de Societatea Naţională de Închideri de Mine protestează încă de ieri dimineaţă, blocaţi în subteran faţă de refuzul Complexului Energetic Hunedoara de a prelua huila, dar şi de a plăti „un preţ corect”, aşa cum s-a convenit cu Comisia Europeană.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi