Grădină urbană pe vechea patformă siderurgică a Hunedoarei

595

Autoritățile din Hunedoara au scos la licitație publică realizarea studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal pentru înființarea unei grădini urbane, care va ocupa aproape nouă hectare de pe vechea platformă siderurgică a municipiului. Serviciile de proiectare sunt estimate la 317.000 lei.

Grădina urbană „Corvinia” va fi amenajată pe terenurile degradate din vecinătatea Castelului Corvinilor și a Parcul de afaceri, aflate într-o depresiune de pe malul stâng al Cernei. Autoritățile locale propun în tema de proiectare a noii zone de agrement înființarea unui parc dendrologic, a unor puncte de belvedere (pe stâncă, pod, turn de observație cu vedere către grădină și către Castelul Corvinilor), zone de picnic, crearea unui luciu de apă, realizarea unor fântâni arteziene, zone de evenimente, trasee pietonale și de bicicletă, alee de acces către Castelul Corvinilor, iluminat ambiental.

„Amplasamentul propus se află în proximitatea Castelului Corvinilor, ceea ce accentuează nevoia de renovare, punere în valoare la standarde de calitate ridicate a acestuia, deoarece terenul, în stadiul existent, aduce prejudicii imaginii orașului, intens tranzitat de turiștii care vizitează zona”, se arată în documentația proiectului.

Investiția ar urma să fie asigurată cu fonduri accesate prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, arătau reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.