GOSPODĂREŞTI. Plata prin SMS la parcarea Aqualand

Sistemul de plată electronic a parcării, în Piaţa Cetăţii şi la „Aqualand”, din municipiul Deva a devenit funcţional, după o perioadă de testare de 30 de zile

 

 

Şoferii au, de acum, trei modalităţi de plată a taxei de parcare – prin SMS, prin aplicaţia gratuită TPARK şi cu tichetul răzuibil.

Varianta unu

Plata prin SMS este disponibilă în reţelele DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone şi poate fi efectuată doar pentru autoturisme şi microbuze. Astfel, imediat după parcarea maşinii, clientul va trimite un SMS la numărul 7420 cu textul: 117 NR MAŞINĂ (exemplu: 117 HD01ABC) – pentru autoturisme; tarif/oră: 0,25 euro + TVA; 118 NR MAŞINĂ (exemplu: 118 HD01ABC) – pentru microbuze; tarif/oră: 2,10 euro + TVA. În reţeaua Orange, SMS-ul de comandă este taxat suplimentar cu 0,05 euro + TVA. Lipsa SMS-ului de răspuns înseamnă neplata parcării.

Varianta doi

Pentru plata parcării prin aplicaţia gratuită TPARK (compatibilă cu sistemele Android, iOS şi Windows Phone), clientul va descărca aplicaţia, după care va introduce numărul de înmatriculare al autovehiculului (autoturism, microbuz, autocar/autobuz), va selecta oraşul Deva, zona B şi durata parcării, iar în final, va selecta butonul „Parcaţi”.

După parcurgerea tuturor paşilor, va primi un mesaj de confirmare. Lipsa mesajului de răspuns înseamnă neplata parcării. Tarifele/oră pentru plata parcării prin aplicaţia TPARK: 1.05 lei (TVA inclus) – autoturism; 10,50 lei (TVA inclus) – microbuz; 15,75 lei (TVA inclus) – autocar/autobuz. În fiecare dintre cele două parcări sunt amplasate panouri informative cu privire la sistemul electronic de plată a parcării.

Varianta trei

Taxa de parcare poate fi achitată şi cu tichete răzuibile cu valoare fixă, care pot fi achiziţionate de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Deva (Piaţa Cetăţii, lângă Telecabină). Un tichet este valabil pentru o oră de parcare. Tichetul răzuibil se poziţionează obligatoriu în interiorul autovehiculului – pe bord, lângă parbriz – astfel încât toate datele să fie vizibile din exterior. Tarifele/oră pentru plata parcării cu tichet răzuibil: 1 leu – autoturism; 10 lei – microbuz; 15 lei – autocar/autobuz.

Tarifele pentru ocuparea unui loc de parcare în parcările publice din Piaţa Cetăţii şi de la Complexul „Aqualand” sunt valabile de luni până duminică, între orele 9:00-17:00.

Neplata taxei de parcare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 de lei la 200 de lei, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice cu plată din municipiul Deva, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 393/2018, cu modificările și completările ulterioare, care poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Deva (www.primariadeva.ro) – Secțiunea Hotărâri de consiliu.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”