GOSPODĂREŞTI. Angajaţii Primăriei Deva încep curăţenia de primăvară

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii, tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori. Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

În acelaşi timp, SPIGM continuă lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi de pe raza municipiului, precum şi montarea coşurilor stradale de gunoi şi a stâlpilor de delimitare a zonelor verzi. De asemenea, pe DN 7, Bulevardele 22 Decembrie şi Nicolae Bălcescu, Aleea Patriei şi pe străzile Mihai Eminescu, Titu Maiorescu, Oituz, Carpaţi şi Mărăşti se execută lucrări de extragere a rădăcinilor de arbori ajunşi în ultima clasă de vârstă sau aflaţi în stare avansată de degradare, în locul acestora urmând să fie plantaţi puieţi de tei şi salcâm.  Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

 

Coşuri noi de gunoi

Un număr de 50 de coşuri de gunoi stradale au fost montate, în această perioadă, în 10 zone din Municipiul Deva. Cele mai multe coşuri (12) au fost amplasate pe strada Andrei Şaguna, în spatele Colegiului Naţional “Decebal”, iar alte 9 au fost montate în Piaţa Gării. Potrivit Direcţiei Tehnice, în alte 8 zone din oraş a fost suplimentat numărul coşurilor stradale de gunoi, astfel: Bulevardul 22 Decembrie (6 bucăţi), Bulevardul Decebal (5) şi Bulevardul Mihail Kogălniceanu (2), Aleea Păcii (3) şi Aleea Muncii (3), Piaţa Agroalimentară (6 bucăţi, la intrări/ieşiri), Piaţa Cetate (2) şi Complexul de agrement “Aqualand” (2 bucăţi, la intrare/ieşire). Municipalitatea recomandă cetăţenilor să utilizeze coşurile stradale de gunoi doar pentru depozitarea deşeurilor de mici dimensiuni, de pe străzi, din pieţe sau parcuri. Totodată, autorităţile atrag atenţia că deteriorarea sau distrugerea mobilierului stradal ori a altor bunuri de folosinţă comună, aflate în locuri publice, sunt sancţionate de lege. Persoanele care sunt martori la astfel de întâmplări care contravin simţului civic sunt rugate să sesizeze Poliţia Locală Deva, la numărul de telefon 0254.232.777.

 

Nu ardeţi iarba!

Primăria Municipiului Deva atrage atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, cu orice titlu, că au obligaţia să ia în considerare şi să respecte bunele practici agricole şi de mediu referitoare la arderea resturilor vegetale de pe pajişti şi din fondul forestier, în vederea reducerii riscului de incendii. Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, este interzisă arderea vegetaţiei ierboase fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei – în cazul persoanelor fizice, şi de la 25.000 de lei la 50.000 de lei – în cazul persoanelor juridice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș