Gheorghe Ile a fost numit „cetățean de onoare post-mortem” în Vulcan

915

Marți, la cimitirul din Vulcan, a avut loc înmormântarea fostului primar Gheorghe Ile, omul care a condus administrația locală a municipiului din Valea Jiului timp de 16 ani. Tot marți, consilierii locali din Vulcan a aprobat, marți, conferirea titlului de ”cetățean de onoare – post mortem” fostului primar

„Se conferă titlul de Cetățean de Onoare post mortem dl. Inginer Ile Gheorghe, pentru întreaga sa activitate profesională, pentru devotamentul său pentru menținerea identității naționale și culturale și merite deosebite prin implicarea în viața politică, socială, cultural-sportivă în municipiul Vulcan”, se arată în proiectul de hotărâre.

Gheorghe Ile avea 68 de ani și a condus administraţia locală a municipiului din Valea Jiului timp de 16 ani, în perioada 2004 – 2020. Anul trecut Ile şi-a anunţat candidatura pentru al cincilea mandat, însă cu câteva săptămâni înainte de alegerile din septembrie, s-a retras brusc din cursa electorală, din motive medicale. Ile, fost miner şi lider de sindicat, a fost primar din 2004, reprezentând în cele patru mandate mai multe formaţiuni politice. La alegerile din 2016 a candidat din partea PSD. Tot în 2016, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de delapidare şi fals intelectual. Gheorghe Ile rămăsese consilier local din partea PSD.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *