Gest nemilos al unui localnic din Ilia: a bătut cu sălbăticie un câine lipsit de apărare

659

Polițiștii au intervenit la sesizarea unui localnic din Ilia, care a fost martorul unor agresiuni înfiorătoare la care a fost supus un câine, în curtea bastionului din Ilia.

„Acest cățel blând a fost bătut crunt cu lopata pentru că a intrat în incinta castelului. Atât de tare a fost lovit în cap de s-a auzit cași cum ar lovi cineva un pietroi. Am anunțat Poliția din comună și au venit doi polițiști care și-au făcut datoria, apoi au anunțat Poliția Animalelor care a venit la fața locului și au constatat că așa de tare a fost lovit în cap încât îi curge sânge pe nasși ochii i s-au umplut de sânge. Au venit la fața locului și un doctor veterinar, un criminalist care a făcut poze și a ridicat lopata. Nu pot să cred și nici acum nu mi-am revenit și nu o să îmi revin curând din ceea ce am putut să văd, câtă răutate putem că să avem noi, oamenii. Să lovești cu atâta brutalitate un animal blând este ca și cum ai lovi în cap cu lopata un copil de 3-4 ani”, a relatat Florin, un martor al scenelor de violență.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, luni, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Ilia, a lovit de mai multe ori un câine cu un obiect contondent (lopată), provocându-i multiple leziuni la nivelul corpului. „La fața locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor și un medic veterinar, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de maltratarea și schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată), iar animalul a fost predat unei asociații specializate în protecţia animalelor”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.