GEST LĂUDABIL Pompier felicitat după ce a sărit în ajutorul unei femei

83

pompierDorin Florea, un pompier din Hunedora, a sărit în ajutorul unei femei care a fost victima unui accident rutier, petrecut în judeţul Alba.

Pompierul Daniel Florea a făcut un gest nobil pentru o femeie aflată în mare primejdie. Aflat în timpul liber, hunedoreanul a acordat ajutor unei femei rănite grav în urma unui accident rutier la intrarea în Alba Iulia.

Pompierul a oprit maşina şi s-a apropiat de locul în care erau strânşi mai mulţi participanţi la trafic, unde a aflat că a avut loc un accident, iar victima, culcată la pământ, nu primea ajutor din partea celor strânşi în jurul ei.

„Deşi nu avea la îndemână accesoriile utilizate în acordarea specializată a asistenţei medicale de urgenţă, plutonierul major s-a apropiat de victimă, a îngenuncheat pe carosabil şi a evaluat starea de conştienţă a acesteia, constatând că femeia avea puls dar era în stare de inconştienţă. Pompierul a îndreptat uşor corpul care era curbat şi s-a asigurat că poziţia capului este în acelaşi plan cu coloana vertebrală. Plutonierul major ştia că unul dintre punctele cele mai vulnerabile este coloana cervicală şi în consecinţă, în lipsa unui guler cervical, i-a susţinut capul cu mâinile, în poziţie fixă până când au sosit paramedicii. În timp ce acorda primul ajutor femeii, pompierul a remarcat că vizibilitatea pe drumul naţional era extrem de redusă, din cauza ceţei dense şi pentru a preveni un nou accident le-a cerut celor care erau adunaţi în jurul victimei să-i atenţioneze, prin triunghiuri reflectorizante, pe ceilalţi participanţi la trafic şi să solicite venirea grabnică a unei ambulanţe prin 112”, a relatat căpitanul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

În scurt timp de la solicitare, la locul accidentului au sosit paramedicii SMURD Alba Iulia, care au preluat victima în stare de semi-conştienţă şi au transportat-o de urgenţă la spital. Conducerea ISU Hunedoara l-a felicitat pe pompier pentru gestul său.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.