Luni, la ora 21:49, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost „răpit” din municipiul Deva, din faţa spitalului, de către persoane necunoscute, care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau tip dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure. Apelantul a precizat că ar avea vârsta de 15 ani, însă nu a putut furniza alte detalii cu privire la identitatea persoanelor care l-ar fi „răpit” şi nici cu privire la zona în care se află.

Operatorul 112 nu a putut obţine alte date de interes pentru anchetă,  întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva, a susţinut Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„Ca urmare a sesizării, s-a constituit, deîndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei Municipiului Deva, ai Poliţiei Municipiului Brad şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara. Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal. Peste 120 de poliţişti şi jandarmi au efectuat, încă din cursul nopţii trecute, activităţi investigative şi de căutare în teren, în zona municipiului Brad (indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost efectuat apelul telefonic)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Marţi, poliţiştii au identificat un adolescent în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul telefonic. „Minorul a fost care a fost condus la sediul Poliţiei Brad pentru audieri, din primele cercetări poliţiştii stabilind că cele relatate de acesta  prin apelul de urgenţă nu corespund realităţii. Cel în cauză urmează a fi condus la sediul Poliţiei Municipiului Deva, în vederea luării măsurilor legale, în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul desemnat, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a informat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii susţin că de la început au existat informaţii că situaţia prezentată nu este reală, apelantul oferind date de identitate fictive. Acesta va fi cercetat pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.