Garda de mediu a controlat depozitul de anvelope uzate de la Crăciunești. Ce amendă a dat

Administratorii unui depozit de deșeuri din cauciuc din Crăciunești au fost amendați cu 50.000 de lei, în urma unui control efectuat de inspectorii Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu. O sesizare a dus la efectuarea verificărilor.

„În timpul inspecției, s-a constatat că operatorul economic deţine autorizaţie de mediu valabilă şi că prestează servicii în baza contractului încheiat cu fabrica ciment de la Chișcădaga în vederea colectării, depozitării și pregătirii deșeurilor de cauciuc pentru valorificarea prin co-incinerare, în instalația de producere a cimentului. Totodată s-a mai constatat faptul că operatorul economic nu respectă condițiile de funcționare menționate în autorizația de mediu deţinută, prin faptul că depozitarea anvelopelor uzate și a deșeurilor de cauciuc se realizează pe toată suprafața amplasamentului, nu doar pe suprafața platformei betonate, așa cum prevede legislația aflată în vigoare și autorizația de mediu”, a informat Garda Națională de Mediu.

Comisarii GNM – CJ Hunedoara au impus măsuri de remediere şi au aplicat operatorului o sancțiune contravenţională în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au transmis către APM Hunedoara o notificare prealabilă pentru declanșarea procedurii de suspendare a autorizației de mediu, se arată întrun comunicat al Gărzii Naționale de Mediu. Depozitul funcționează de mai mulți ani la Crăciunești, la marginea rezervației naturale Măgurile Băiței.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă