Gândacul „călător” la spitalul județean: A „emigrat clandestin” din bagajele pacienților direct în meniul oferit la spital

O filmare în care este arătat un gândac mişnunând pe o farfurie cu macaroane şi despre care autorul ei susţine că este realizată într-un salon al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, în timpul serivirii mesei de către pacienţi, a dat naştere unor noi controverse privind igiena din spital.

Lidia Daniela Roşca, managerul interimar al unităţii medicale, susţine că este posibil ca insecta să fi fost adusă de acasă, în bagajele pacienţilor, sau de către vizitatori.

„Nu am certitudinea că acea farfurie a fost filmată în spital. În cadrul spitalului s-a făcut săptămâna trecută dezinsecţie pe toate secţiile, iar în această săptămână era programată încă o tură de dezinsecţie, soluţiile folosite având o remanenţă între 5 şi 7 zile. Gândiţi-vă că pe secţii pacienţii au vizitatori, deşi, fiind deja a doua săptămână cu epidemie de gripă, am limitat foarte mult accesul vizitatorilor. Foarte mulţi dintre ei însă nu ţin cont de restricţii. Pacienţii vin la spital cu o grămadă de bagaje, aşa că… nu mai comentăm”, a declarat Lidia Roşca.

Conducerea spitalului a revent cu precizări, după verificările din spital. „În urma investigaţiilor interne derulate în cursul zilei de joi, 6 februarie, s-a constatat că problema a apărut în secţia Cardiologie, care funcţionează deocamdată tot în spaţiul vechi, până la finalizarea secţiei noi, la amenajarea căreia se lucrează în cadrul proiectului de reparaţii capitale a spitalului. Conducerea unităţii sanitare dă asigurări că se depun toate eforturile pentru ca pacienţii internaţi în secţiile spitalului devean să fie bine îngrijiţi şi feriţi de probleme care le-ar putea agrava starea de sănătate”, au completat reprezentanţii untăţii medicale.

Şi alţi pacienţi au reclamat în ultimele luni, faptul că saloanele spitalului judeţean – în special cele din clădirile vechi ale acestuia sunt adesea invadate de gândaci.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”