Furia apelor s-a dezlănțuit în județul Hunedoara

387

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe sate din zona Călanului și a Hațegului. Imagini de coșmar au fost surprinse și publicate pe Facebook de localnicii din Călan și din satele de pe valea râului Strei. Oamenii din Săcel susțin că au fost nevoiți să își ancoreze mașinile cu sfori, pentru a nu fi luate de șuvoaiele de apă de pe străzi. „Grădinile snt terminate, animalele sunt moarte, înecate. Uitați-vă ce este aici. Apa îmi ia mașina de la poartă. E ancorată la poartă cu sfori, că mi-o lua de mult. Am sunat la pompieri de o oră și ceva, dar nu a venit nimeni, iar apa crește”, susține Emanuela, în imaginile publicate pe Facebook.

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis în această dimineață o avertizare hidrologică de cod roșu pentru județul Hunedoara în bazinele hidrologice ale răurilor Strei și Mureș. Fenomenele vizate au fost: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Orăștie – amonte S.H. Brănișca, Strei – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu Râul Mare, județul Hunedoara. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Valea Luncanilor”, a informat, în această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *