Frigul nu i-a ţinut în case. Localnicii din Petroşani au petrecut româneşte de Ziua Naţională a României (GALERIE FOTO)

154

În ciuda frigului pătrunzător, care a „muşcat” până şi din instrumentele fanfarei care a intonat Imnul de Stat al României, sute de locuitori ai municipiului Petroşani au venit de 1 Decembrie în Parcul „Carol Schreter” pentru a petrece româneşte.

CSC07114De mult nu a mai fost atît de frig de 1 Decembrie la Petroşani, dar temperaturile scăzute nu i-au împiedicat pe localnici să iasă din case pentru a petrece româneşte de Ziua Naţională a României. Municipalitatea din Petroşani a pregătit şi în acest an mai multe momente care să marcheze ziua de 1 Decembrie. Iar ingredinetele principale au fost steguleţele şi panglicile tricolore, fasolea cu cârnaţi sau fasolea de post servită cu castraveţi muraţi, ceaiul fierbinte şi muzica populară. „Am fost prezent astăzi în Parcul  Central Carol Schreter cu aceleaşi gânduri bune, cu care vin de fiecare dată. Sărbătoarea Naţională este cea mai importantă sărbătoare a noastră, a românilor, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât o împarţi cu cei dragi şi te bucuri împreună cu ei. Au fost foarte mulţi oameni şi m-am bucurat să văd astăzi, la manifestări, foarte mulţi tineri”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Manifestările au debutat cu ridicarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional, în timp ce reprezenanţii Detaşamentului de Pompieri şi cei de la ISU au dat onorul. De asemenea, cu aceeaşi ocazie a avut loc şi premierea copiilor de la Clubul Elevilor, care au obţinut rezultate deosebite la gimnastică aerobică.

Iar petroşănenenii au vrut să petreacă şi anul acesta româneşte, să-şi ureze din inimă „La Mulţi Ani!”, aşa că în parc, „scena” desfăşurării manifestărilor, au fost prezenţi peste 600 de oameni. Pentru ei au fost pregătite din timp 2.000 de porţii de fasole de post sau cu cârnaţi şi ceai fierbinte, servite de la corturile special amenajate. Oamenii au apreciat bucatele tradiţionale şi chiar şi gospodinele recunosc că niciodată acasă nu are, parcă, acelaşi gust bun. Iar muzica populară a mers „ca unsă” cu ceaiul fierbinte şi cu atmosfera de reală sărbătoare, iar pentru câteva momente toată lume a uitat de gradele scăzute din termometre.

Anul acesta, pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României de la bugetul local s-a alocat suma de 30.000 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.