UPDATE / FOTO VIDEO Furtuna a făcut ravagii în Deva: acoperişuri prăbuşite peste maşini şi copaci smulşi de vânt

Vijeliile care s-au abătut peste municipiul Deva au durat mai puţin de o jumătate de oră, însă au lăsat în urma lor un adevărat dezastru.

UPDATE Bilanţul ISU: Zeci de acoperişuri şi maşini distruse

În urma precipitaţiilor abundente şi a vântului puternic mai multe acoperişuri de bloc, au fost smulse de vânt, 15 copaci au fost rupţi şi 11 autoturisme au fost avariate.

Potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara, alte 16 balcoane au suferit avarii generate de acoperişurile, dislocate de rafalele de vânt, care au fost purtate prin aer şi izbite de blocurile situate paralel. Unele acoperişuri au fost purtate de vânt circa 60 de metri.

„Furtuna a afectat cartierele situate în nord-vestul municipiului Deva producând efecte negative pe străzile Minerului, Mihai Eminescu, Bejan, Nicolae Bălcescu, Scărişoara, 22 Decembrie, precum şi pe aleile Crişului, Armatei şi Corvinului. În operaţiunile de îndepărtare a efectelor produse de fenomenele meteo periculoase au fost implicate 4 echipaje de pompieri de la Detaşamentul din Deva şi alte 4 echipe de la Primăria Municipiului Deva. Echipele de intervenţie au acţionat cu motofierăstraie şi utilaje aflate în dotarea autospecialelor pentru degajarea copacilor de pe carosabil sau autoturisme şi pentru îndepărtarea tablei şi materialului lemnos”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

[wzslider autoplay=”true”]

„Ploaia s-a înteţit, iar vântul s-a transformat într-o furtună de care pur şi simlu m-am speriat. Am intrat în garaj şi am închis uşa. Din spatele uşii garajului auzeam vijelia şi trosnetele acoperişurilor care au căzut în apropiere. S-au făcut ţăndări şi acoperişul şi maşinile peste care s-a prăbuşit”, spune Aurel, un localnic din zona fostului hypermarket Trident. În apropiere de locul unde locuieşte, acoperişurile de pe două blocuri au fost smulse din ţâţâni şi s-au prăbuşit de la înălţimea blocului. În cădere, tabla şi stinghiile au spart ferestre şi au rupt crengile copacilor. Mai multe maşini au fost aproape zdrobite de impactul cu rămăşiţele acoperişurilor. Un autoturism Dacia papuc a rămas fără partea superioară a caroseriei. Strada Mihai Eminescu şi străduţele adiacente au fost blocate parţial din cauza furtunii.

Pompierii au intervenit în forţă

Pompierii au intervenit în mai multe zone din Deva, unde furtuna a făcut ravagii. Au avut nevoie de zeci de minute pentru a-şi duce misiunile la bun sfârşit. „Pompierii au îndepărtat tabla acoperişurilor şi bucăţile de plafon prăbuşite, dar şi trunchiurile de copaci şi crengile rupte de vânt, pentru a degaja trafcul. Au acţionat, în principal, pe străzile Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu şi Minerului, dar şi în alte zone ale municipiului Deva”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Furtuna a dus la inundarea mai multor zone din Deva. Canalizarea a cedat pe străzile din zona de vale a municipiului, dar şi pe Strada Mihai Eminescu. Şuvoaiele au refulat prin gurile de canal, iar traficul rutier a fost aproape paralizat pentru câteva zeci de minute, până la scurgerea apelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie