FOTO. Drumuri județene luate de ape la scurt timp după ce au fost reparate

Consiliul Județean Hunedoara a evaluat pagubele făcute de viiturile înregistrate la începutul săptămânii în județul Hunedoara.

Potrivit raportului instituției, Drumul Județean 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi a devenit impracticabil pe un sector, iar pe anumite porțiuni ale sale șoferii mai pot circula cu dificultate. Cea mai gravă situație este între satele Luncșoara și Dumești, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni și de zecile de trunchiuri de copaci aduși de ape de pe versanți.

„Torenții au distrus corpul drumului pe o distanță de circa 300 m, iar pe mai multe porțiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncșoara”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor și zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porțiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor și a buștenilor, cursul pârâului a fost deviat și apa curge pe drum. Firma care asigură reparațiile în zona Brad a început intervențiile de urgență pentru curățarea drumului și redarea lui circulației rutiere.

În Munţii Orăştiei, Drumul Judeţean 668 A spre Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastat de o viitură. Drumul fusese reparat recent. În zilele cu precipitaţii abundente, în lipsa lucrărilor de consolidare a malurilor şi a drenajelor, pârâul din vecinătate iese din matcă şi inundă împrejurimile. „DJ 668A Boșorod – Luncani – Alun a fost afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri și spălat de ape. Porțiuni întregi au fost acoperite de aluviuni și rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Primăria comunei Boșorod a lucrat la degajarea părții carosabile de rădăcini și bolovani, urmând ca firma care asigură intervențiile și reparațiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părții carosabile.
Luni, precipitaţiile au măsurat până la 40 de litri pe metru pătrat în zonele de munte din vestul şi sudul judeţului, şi au dus la producerea de viituri. (Fotografii: Consiliul Județean Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice