Foștii colegi ai arheologului găsit mort au protestat în fața Consiliului Județean Hunedoara

Foștii colegi ai arheologului Marius Râza (31 de ani), care s-a sinucis în urmă cu o săptămână, au manifestat, vineri, în fața clădirii Consiliului Județean Hunedoara și a Prefecturii Hunedoara pentru a a-i aduce un omagiu și pentru a reclama inechitățile salariale ale personalului din muzeu, de care și acesta era afectat.

Cu o zi înaintea decesului tânărului, susțin liderii sindicatului angajaților muzeului, acesta primise un răspuns neconcludent de la conducerea instituției, după ce reclamase faptul că avea un venit brut mai mic de 2.000 de lei.

„A trecut o săptămână de când colegul nostru Marius Râza a hotărât să treacă la cele veșnice, în condițiile în care viața, greutățile, problemele sentimentale, nu în ultimul rând, dar mai ales pauperitatea și discriminarea l-au adus într-un asemenea hal. Noi am întreprins o serie de demersuri pe parcursul acestui an, în care am semnalat în numeroase rânduri, prin memorii către Consiliul Județean și către Prefectura Hunedoara, situația improprie a salarizării în cadrul unei instituții de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Situația aceasta dramatică o regăsim chiar la colegul nostru, încadrat Arheolog 2, cu 1.943 lei, un salariu brut care nu poate fi explicat prin nicio formulă și care avea un similar în plată, un alt coleg de-al nostru, cu 3.500 de lei. Ceea ce colegul nostru a solicitat din partea conducerii a fost să i se lămurească în ce manieră se află în această situație de salarizare, iar răspunsul care poartă data anterioară, deci cu o zi înainte de a se produce evenimentul tragic, este o însăilare de legi, deci răspunsul este fără răspuns”, a declarat arheologul Mihai Căstăian, preşedintele Sindicatului Personalului Ştiinţific şi Tehnic Auxiliar din cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.
Circa 20 de angajați ai Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva au protestat la Deva. Reprezentanții lor au prezentat un memoriu conducerii Consiliului Județean Hunedoara și celei a Prefecturii Hunedoara, în care s-au plâns de discriminările salariale la care sunt supuși unii dintre angajați și de lipsa unor explicații concludente pentru aceste inechități. Vor avea loc verificări, au informat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara. Reprezentanții Muzeului Civilizației dacice și Romane Deva au precizat că au respectat legea în totalitate, în ce privește stabilirea salariilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție