Foștii colegi ai arheologului găsit mort au protestat în fața Consiliului Județean Hunedoara

Foștii colegi ai arheologului Marius Râza (31 de ani), care s-a sinucis în urmă cu o săptămână, au manifestat, vineri, în fața clădirii Consiliului Județean Hunedoara și a Prefecturii Hunedoara pentru a a-i aduce un omagiu și pentru a reclama inechitățile salariale ale personalului din muzeu, de care și acesta era afectat.

Cu o zi înaintea decesului tânărului, susțin liderii sindicatului angajaților muzeului, acesta primise un răspuns neconcludent de la conducerea instituției, după ce reclamase faptul că avea un venit brut mai mic de 2.000 de lei.

„A trecut o săptămână de când colegul nostru Marius Râza a hotărât să treacă la cele veșnice, în condițiile în care viața, greutățile, problemele sentimentale, nu în ultimul rând, dar mai ales pauperitatea și discriminarea l-au adus într-un asemenea hal. Noi am întreprins o serie de demersuri pe parcursul acestui an, în care am semnalat în numeroase rânduri, prin memorii către Consiliul Județean și către Prefectura Hunedoara, situația improprie a salarizării în cadrul unei instituții de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Situația aceasta dramatică o regăsim chiar la colegul nostru, încadrat Arheolog 2, cu 1.943 lei, un salariu brut care nu poate fi explicat prin nicio formulă și care avea un similar în plată, un alt coleg de-al nostru, cu 3.500 de lei. Ceea ce colegul nostru a solicitat din partea conducerii a fost să i se lămurească în ce manieră se află în această situație de salarizare, iar răspunsul care poartă data anterioară, deci cu o zi înainte de a se produce evenimentul tragic, este o însăilare de legi, deci răspunsul este fără răspuns”, a declarat arheologul Mihai Căstăian, preşedintele Sindicatului Personalului Ştiinţific şi Tehnic Auxiliar din cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.
Circa 20 de angajați ai Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva au protestat la Deva. Reprezentanții lor au prezentat un memoriu conducerii Consiliului Județean Hunedoara și celei a Prefecturii Hunedoara, în care s-au plâns de discriminările salariale la care sunt supuși unii dintre angajați și de lipsa unor explicații concludente pentru aceste inechități. Vor avea loc verificări, au informat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara. Reprezentanții Muzeului Civilizației dacice și Romane Deva au precizat că au respectat legea în totalitate, în ce privește stabilirea salariilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”         Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice