Fonduri UE pentru iluminatul public din Orăștie

109

Primăria Orăștie a primit o finanțare UE pentru investiția de 14,8 miloane de lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Orăștie.

„Acest proiect are ca obiectiv modernizarea sistemului de iluminat public, prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED, extinderea și reîntregirea sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Orăștie, implementarea unui sistem de comandă și control a sistemului de iluminat public, prin telegestiune, utilizarea eficientă a resurselor, prin instalarea unui sistem de alimentare cu panouri fotovoltaice”, a informat Prmăria Orăștie.

Corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu unele cu tehnologie LED, va fi implementat un sistem de comandă şi control pentru iluminatul public, prin telegestiune, și vor fi instalate sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru iluminat la trecerile de pietoni. „Vor fi 1.990 de corpuri de iluminat instalate, 345 de stâlpi montați, 22 de sisteme bazate pe energie regenerabilă amplasate și, în total, 13.000 ml de sistem de iluminat public creat/ modernizat/ extins”, informează Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Valoarea totală a proiectului este de 14.873.563,70 lei, din care 7.698.265,84 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 19 luni.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.