Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, parte în procesul lui Constantin Grecu

În procesul pentru care omul de afaceri Constantin Grecu este judecat pentru ucidere din culpă a  fost introdus ca parte responsabilă civilmente şi Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii.  Reprezentanţii acestui fond vor fi prezenţi în instanţă în data de 2 septembrie, când a fost programat un nou termen de judecată.

 

grecuDosarul constituit pe numele lui Constantin Grecu se află pe masa judecătorilor de la Petroşani, asta deşi procurorii au stabilit că victima omului de afaceri nu se afla pe trecerea de pietoni ci doar „lângă zebră”. La ultimul termen de judecată, magistraţii au decis amânarea cauzei până la data de 2 septembrie 2013 şi au  admis cererea privind introducerea în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente a Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii. De asemenea, la termenul viitor se va discuta şi cererea de introducere în cauză în calitate de parte civilă, a fiicei victimei –  Mihaela Rodica Zoica. Până acum, procesul a suferit mai multe amânări, din diverse motive.

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie 2011, un bărbat de 40 de ani, din Petroşani, care se întorcea acasă de la lucru, a  fost ucis în perimetrul trecerii de pietoni din zona Gării Petroşani de Constantin Grecu, care s-a urcat băut la volan. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice, iar rezultatul a fost pozitiv, de 0,33 la sută în aerul expirat, după care Grecu a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Poliţiştii l-au reţinut pe omul de afaceri pentru 24 de ore, iar ulterior a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, poliţiştii solicitând arestarea preventivă a lui. Procurorii l-au pus, însă, în libertate, după ce au concluzionat că victima nu era pe trecerea de pietoni, ci în apropierea ei. În cauză a fost efectuată şi o expertiză criminalistică auto, aflată la dosarul ce a ajuns pe rolul instanţei din Petroşani.

 

Ce este Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

 

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii  este o asociaţie profesională, fără scop lucrativ, iar membrii acestuia sunt toţi asigurătorii care au dreptul să încheie pe teritoriul României asigurarea de răspundere civilă ce rezultă din folosirea autovehiculelor (R.C.A.) indiferent dacă sunt persoane juridice române sau străine.

Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.; pe teritoriul unui stat al cărui Birou Naţional a aderat la Sistemul Carte Verde şi autovehiculul neasigurat care a provocat accidentul este considerat a avea locul obişnuit de staţionare în România, dacă păgubitul este rezident în alt stat decât cel în care s-a produs accidentul şi dacă intervenţia Fondului nu contravine legislaţiei statului respectiv.   Pentru a-şi îndeplini obligaţia de despăgubire şi pentru a-şi acoperi cheltuielile de funcţionare, Fondul dispune de o structură financiară proprie care se constituie din contribuţia membrilor cu o cotă procentuală din încasările realizate din vânzarea asigurării R.C.A. După plata acestora, Fondul va recupera, pe cale de executare silită dacă va fi cazul, despăgubirile plătite, cheltuielile legate de plata acestora precum şi dobânda legală, de la persoanele vinovate sau de la alte entităţi responsabile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva