Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, parte în procesul lui Constantin Grecu

În procesul pentru care omul de afaceri Constantin Grecu este judecat pentru ucidere din culpă a  fost introdus ca parte responsabilă civilmente şi Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii.  Reprezentanţii acestui fond vor fi prezenţi în instanţă în data de 2 septembrie, când a fost programat un nou termen de judecată.

 

grecuDosarul constituit pe numele lui Constantin Grecu se află pe masa judecătorilor de la Petroşani, asta deşi procurorii au stabilit că victima omului de afaceri nu se afla pe trecerea de pietoni ci doar „lângă zebră”. La ultimul termen de judecată, magistraţii au decis amânarea cauzei până la data de 2 septembrie 2013 şi au  admis cererea privind introducerea în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente a Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii. De asemenea, la termenul viitor se va discuta şi cererea de introducere în cauză în calitate de parte civilă, a fiicei victimei –  Mihaela Rodica Zoica. Până acum, procesul a suferit mai multe amânări, din diverse motive.

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie 2011, un bărbat de 40 de ani, din Petroşani, care se întorcea acasă de la lucru, a  fost ucis în perimetrul trecerii de pietoni din zona Gării Petroşani de Constantin Grecu, care s-a urcat băut la volan. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice, iar rezultatul a fost pozitiv, de 0,33 la sută în aerul expirat, după care Grecu a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Poliţiştii l-au reţinut pe omul de afaceri pentru 24 de ore, iar ulterior a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, poliţiştii solicitând arestarea preventivă a lui. Procurorii l-au pus, însă, în libertate, după ce au concluzionat că victima nu era pe trecerea de pietoni, ci în apropierea ei. În cauză a fost efectuată şi o expertiză criminalistică auto, aflată la dosarul ce a ajuns pe rolul instanţei din Petroşani.

 

Ce este Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

 

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii  este o asociaţie profesională, fără scop lucrativ, iar membrii acestuia sunt toţi asigurătorii care au dreptul să încheie pe teritoriul României asigurarea de răspundere civilă ce rezultă din folosirea autovehiculelor (R.C.A.) indiferent dacă sunt persoane juridice române sau străine.

Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.; pe teritoriul unui stat al cărui Birou Naţional a aderat la Sistemul Carte Verde şi autovehiculul neasigurat care a provocat accidentul este considerat a avea locul obişnuit de staţionare în România, dacă păgubitul este rezident în alt stat decât cel în care s-a produs accidentul şi dacă intervenţia Fondului nu contravine legislaţiei statului respectiv.   Pentru a-şi îndeplini obligaţia de despăgubire şi pentru a-şi acoperi cheltuielile de funcţionare, Fondul dispune de o structură financiară proprie care se constituie din contribuţia membrilor cu o cotă procentuală din încasările realizate din vânzarea asigurării R.C.A. După plata acestora, Fondul va recupera, pe cale de executare silită dacă va fi cazul, despăgubirile plătite, cheltuielile legate de plata acestora precum şi dobânda legală, de la persoanele vinovate sau de la alte entităţi responsabile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi