Folosește Ustensile Calitative și Sigure Pentru o Manichiură Perfectă

493

Pentru ca o manichiură să fie cu adevărat perfectă, aceasta trebuie, pe de o parte să arate bine și pe de altă parte să fie realizată în condiții sigure, astfel încât să nu afecteze integritatea sau sănătatea unghiei. Pentru ca aceste obiective să fie atinse, orice manichiuristă știe că utilizarea unor ustensile de calitate și sigure este foarte importantă.

Sunt o serie de ustensile și materiale care nu trebuie să lipsească din arsenalul unei specialiste în realizarea de manichiuri profesioniste. Pentru a menține standarde înalte va trebuie să lucrezi doar cu ustensile de cea mai bună calitate. Materialul din care este făcută ustensila nu-i determină numai durata de viață, ci și performanța.

Ustensilele realizate din materiale de calitate îndoielnică pot fi un real pericol pentru sănătatea unghiei. Acestea pot deteriora unghia, pot reține bacterii, deoarece nu se vor dezinfecta complet și pot provoca infecții. Așadar, calitatea materialelor din care sunt făcute ustensilele de manichiură pentru unghii influențează atât aspectul manichiurii, cât și sănătatea unghiei.

Tipuri de materiale sigure pentru ustensilele de manichiură

Tipul de material din care sunt confecționate ustensilele de manichiură este foarte important. De regulă, acestea sunt făcute din oțel, dar și oțelul poate fi de diferite calități. Printre cele mai căutate tipuri de oțel, inclusiv atunci când este vorba despre ustensilele de manichiură, este oțelul inoxidabil sau inoxul. Acest tip de oțel este recunoscut pentru calitățile sale imbatabile. 

În primul rând, oțelul inoxidabil nu ruginește, nici dacă este ținut într-un mediu umed, ceea ce îl face o alegere excelentă și sigură pentru trusele de manichiură profesională. A doua mare calitate a oțelului inoxidabil este aceea că protejează unghiile în procesul de cosmetizare, fiind hipoalergenic. De asemenea, oțelul inoxidabil poate fi sterilizat la temperaturi mari, lucru esențial pentru ustensilele profesionale din saloanele de manichiură.

Tot pe lista materialelor de calitate și sigure pentru ustensilele de manichiură se află și oțelul carbon. Acesta este un material rezistent, care nu ruginește și care permite realizarea manichiurii în cele mai sigure condiții. Oțelul carbon este rezultatul progresului și inovației în domeniu, unii dintre cei mai mari producători de ustensile de manichiură din lume folosind acest material în producție.

Oțelul albastru completează și el lista materialelor de calitate pentru ustensilele de manichiură. Cunoscut și ca oțel francez sau oțel cobalt, este considerat a fi cel mai calitativ și durabil tip de oțel. Un alt mare avantaj pe care îl are oțelul albastru este acela că trebuie ascuțit mult mai rar decât oțelul inoxidabil și decât oțelul placat.

Reguli esențiale pentru o manichiură sigură

Poate ți s-a întâmplat cel puțin o dată să distrugi formă unghiei sau să afectezi sănătatea cuticulelor folosind instrumentele de manichiură nepotrivite, realizate din materiale de calitate îndoielnică. 

Pentru o manichiură perfectă și sigură este important să investești în câteva  ustensile esențiale, precum forfecuță, ustensilă de cuticule sau unghieră, realizate din materiale superioare. În acest fel, unghiile tale nu vor avea de suferit nici atunci când îți faci mici retușuri acasă. 

Pe lângă această regulă de aur, o alta la fel de importantă este următoarea: ustensilele pentru unghii și manichiură nu se împrumută. Există riscul ca prin intermediul acestora să se transmită diverse afecțiuni ale unghiilor, cum sunt ciupercile, așadar, nu folosi niciodată ustensilele în comun, cu o altă persoană, fie ea și din familie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.