FOCAR ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA, POLITICIENI IZOLAȚI ȘI VIRUSAȚI. Tânăra cu coronavirus a făcut 13 „victime”

Sâmbătă seara, Grupul de Comunicare strategică a anunţat că două asistente medicale care au intrat în contct cu tânăra din Valea Jiului care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. Este vorba despre două femei, una de 38 de ani şi una de 45 de ani, ambele din judeţul Hunedoara. În aceeași zi, mai devreme, Ministerul Sănătăţii a anunţat alte cinci cazuri de îmbolnăviri cu coroanvirus, din judeţul Hunedoara, toate având legătură directă sau indirectă cu femeia care a ascuns faptul că a revenit acasă din Italia și trebuia să rămână acasă.

Dintre cele cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus anunţate în judeţul Hunedoara, trei sunt femei cu vârste cuprinse între 41 şi 44 de ani, care au intrat în contact direct cu tânăra din Valea Jiului care a trecut prin spitalul din Petroşani şi clinica de RMN de la Hunedoara fără să anunţe că prezintă riscul infectării. Un tânăr de 19 ani şi un copil de 4 ani, din judeţul Hunedoara au fost testaţi pozitiv, cu coronavirus, după ce au intrat în contact cu un cadru medical din spitalul din Petroşani, care luase virusul Covid 19 de la femeia internată în unitatea medicală.

Tânăra a mai infectat şase femei din Valea Jiului, numărul celor care au contactat virusul de la ea, direct sau indirect, fiind de cel puţin 13 persoane.

A fost declarată vindecată

Sâmbătă, femeia de 26 de ani a fost externată din Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după ce fusese declarată vindecată. Femeia care a ascuns faptul că s-a întors din Italia a trimis în izolare peste 40 de oameni, angajaţi şi pacienţi ai spitalului din Petroşani, ai unei clinici private din Hunedoara, dar şi un asistent medical de la spitalul din Hunedoara. Din cauza ei, secţia de Neurochirurgie a Spitalului din Petroşani a fost închisă.

Primarul Devei, „virusat” cu Covid 19

După ce trei lideri locali ai PNL din județul Hunedoara au ajuns în spital, infectați cu virusul Covid – 19, șefii mai multor instituții, primari, și lideri locali ai partidelor politice au intrat în autoizolare, în așteptarea rezultatelor testului peidemiologic.

Coronavirusul a creat probleme mari în instituțiile publice din Hunedoara. Șefii mai multor instituții publice și lideri locali ai partidelor politice au intrat în autoizolare, în așteptarea rezultatelor la testul epidemiologic.

Printre primii care au anunțat acest lucru au fost Florin Oancea – primarul municipiului Deva, deputatul Lucian Heiuş – preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Hunedoara şi Adrian David – administratorul public al municipiului Deva. Cei trei lideri locali ai PNL s-au numărat printre politicienii care au participat luni, 9 martie, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie a.c. unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19. Sâmbătă, Oancea, Heiuș și David au fost depistați pozitiv, cu Coronavirus, și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Suntem bine, nu prezentăm simptome și suntem sub tratament. Cadrele medicale de aici, în ciuda volumului uriaș de muncă, sunt profesioniști desăvârșiți și le mulțumesc pentru efortul pe care îl fac. La întoarcerea mea din București nu am avut contact cu nimeni din județ, nici cu membrii familiei mele”, a anunțat Lucian Heiuș.

Eu sunt alături de Lucian Heiuş şi Adrian Nicolae David internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, starea sănătăţii noastre este bună, nu prezentăm simptome și urmăm tratamentul medical”, a anunțat și Nicolae Oancea. „Vă pot spune că suntem bine, nu prezentăm simptome și suntem sub tratament. Toți cei care au intrat in contact cu noi, începând cu 9 martie 2020 sunt rugați sa sune la numerele de telefon puse la dispoziție de DSP. 0768 193 630 și 0768 193 629, 0254 225 242 și 0768 193 639”, a transmis și Adrian David.

Primăria Deva, închisă

În ultimele zile, Adrian David și Florin Oancea au intrat în contact cu o mulțime de angajați ai municipalității din Deva, iar aproape 60 dintre ei au decis să se autozioleze. „Ca urmare a faptului că aproximativ 60 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Deva se află în prezent în izolare voluntară la domiciliu, începând cu data de 14 martie, urmând a fi testaţi epidemiologic pentru infectarea cu virusul COVID – 19, Pentru a preveni răspândirea virusului, pentru a proteja cetățenii care au legături directe cu persoanele din cadrul Primariei Municipiului Deva, precum şi pe angajaţii instituţiei… activitatea Primăriei Municipiului Deva din Piața Unirii, nr. 4 se suspendă până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice), cu excepția Biroului de Situații de Urgență, camera 26, birou care va executa activităti conform dispoziției Primarului, respectiv asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu. În sediul Primariei se vor executa lucrări de dezinfecție”, a informat, duminică seara, Primăria Deva.

Nu doar salariații primăriei ci și o mulțime de politicieni locali și șefi de instituții au intrat în izolare. Mircea Bobora – președinte al Consiliului Județean Hunedoara și Costel Avram – administrator public al județului Hunedoara așteaptă de acasă rezultatele verificării epidemiologice. Primarii Tiberiu Iacob – Ridzi (Petroșani) și Marcel Goia (Hațeg) sunt și ei în izolare. Conducerea Prefecturii Hunedoara a luat aceeași măsură, doar că prefectul Vasilică Potecă a decis să rămână în autoizolare în incinta instituției.

Și senatorul PNL Carmen Hărău s-a autoizolat la domiciliu, deși a fost testată negativ. În județul Hunedoara, 20 de oameni au fost depistați pozitiv cu coronavirus, 32 de oameni sunt în carantină, iar 476 de persoane sunt în autoizolare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus         Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19