Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost convocat vineri după-amiază, de prefectul Vasilică Potecă în urma apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreţ depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea oraşului Aninoasa.

„În urma prezentării şi analizei situaţiei din Valea Jiului, a fost emisă hotărârea nr. 1/2020 privind aprobarea Planul de măsuri pentru controlul suspiciunii bolii Pestei Porcine Africane”, a informat Prefectura Hunedoara.

În aceeaşi zonă au mai fost găsiţi alţi doi porci mistreţi morţi, cel mai probabil din cauze similare. A fost înfiinţată o zonă de restricţie, pe o rază de 13 kilometri, unde a fost stabilit posibilul focar, iar jandarmii şi poliţiştii vor organiza filtre pentru a opri transportul animalelor vii din zonă spre alte localităţi. De asemenea, gestionarul fondului de vânătoare va organiza lichidarea porcilor mistreţi din focar, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Şi în vara anului 2019, în zona municipiului Vulcan a fost confirmată prezenţa virusului de pestă porcină.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva