Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost convocat vineri după-amiază, de prefectul Vasilică Potecă în urma apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreţ depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea oraşului Aninoasa.

„În urma prezentării şi analizei situaţiei din Valea Jiului, a fost emisă hotărârea nr. 1/2020 privind aprobarea Planul de măsuri pentru controlul suspiciunii bolii Pestei Porcine Africane”, a informat Prefectura Hunedoara.

În aceeaşi zonă au mai fost găsiţi alţi doi porci mistreţi morţi, cel mai probabil din cauze similare. A fost înfiinţată o zonă de restricţie, pe o rază de 13 kilometri, unde a fost stabilit posibilul focar, iar jandarmii şi poliţiştii vor organiza filtre pentru a opri transportul animalelor vii din zonă spre alte localităţi. De asemenea, gestionarul fondului de vânătoare va organiza lichidarea porcilor mistreţi din focar, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Şi în vara anului 2019, în zona municipiului Vulcan a fost confirmată prezenţa virusului de pestă porcină.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic