Focar de infecție la „blocul fantomă” din Hunedoara, locul unde oamenii nu țin cont de nicio regulă de bun simț

534

Tone de gunoaie aruncate de locatari au fost strânse din spatele „blocului fantomă” din Hunedoara, o clădire de locuințe sociale devenită adăpost pentru familiile nevoiașe, care locuiesc aici, în mizerie. Locul este cunoscut ca un focar de infecție, însă localnicii, nepăsători, continuă să își arunce mizeria pe ferestre.

„Vineri, pentru a şasea oară în acest an, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare cât şi în spatele imobilului. Blocul este locuit de cetăţeni care ignoră cele mai elementare norme de conduită civică privind modul de depunere a deşeurilor. Deşi oamenii din zonă au fost sprijiniţi ori de câte ori a fost nevoie cu ridicarea gunoiului, deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri că pot primi amenzi consistente, fenomenul persistă: mai ales în spatele imobilului apar mormane imense de gunoi, multe dintre deşeuri fiind aruncate direct de pe geam”, informează Primăria Hunedoara.

În „blocul-fantomă” din Hunedoara, un fost cămin de nefamilişti construit în anii ´70, locuiesc între 100 şi 150 de oameni, numărul locatarilor nefiind constant, pentru că mulţi dintre ei ocupă locuinţele abuziv. Vin şi pleacă. Oamenii nu mai plătesc de mai mulţi ani chirie, apa sau utilităţi, au ajuns să locuiască într-o mizerie cruntă, însă mulţi dintre ei nu vor să îşi părăsească locuinţele. Recent, autoritățile locale au decis ca blocul să fie demolat, în urma unei expertize tehnice care a relevat că imobilul nu mai prezintă siguranţă. Demolarea nu poate începe însă decât după ce se familiile care locuiesc în clădire vor fi relocate în alte locuințe sociale. Potrivit municipalității, în perioada următoare, zona va fi supravegheată de Poliţia Locală, iar cei care vor fi depistați aruncând gunoaiele pe fereastră vor fi amendați. Sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei, susțin reprezentanții primăriei.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *