Florin Piersic a primit cu emoţii titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei (FOTOGALERIE – VIDEO)

Un spectacol de teatru primit cu inima deschisă de publicul din Hunedoara, prefaţat de un gest emoţionant! Actorul Florin Piersic a fost întâmpinat cu multă căldură de hunedoreni, care au umplut până la refuz sala Casei de Cultură. Înaintea spectacolului „Străini în noapte”, în care protagonişti au fost Florin Piersic şi Medeea Marinescu, actorul clujean, „adoptat” de Hunedoara, a primit cheia oraşului şi titlul de cetăţean de onoare.

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a fost cel care, în numele comunităţii, i-a acordat cele două distincţii.

Sunt un semn de preţuire pentru activitatea sa, dar şi pentru că Florin Piersic şi-a legat numele de istoria recentă a Hunedoarei. Actorul a fost, la începutul carierei sale cinematografice, eroul unui film despre Hunedoara anilor 1960.

Producţia s-a numit „Aproape de soare”, iar combinatul din Hunedoara şi Castelul Corvinilor au fost decorurile în care s-a desfăşurat acţiunea filmului care prezenta scene din viaţa tumultoasă a târgului de la Hunedoara, aflat la acea vreme în plină dezvoltare industrială. Florin Piersic a primit cu emoţie titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei, dar şi surpriza făcută de organizatorii evenimentului, care au prezentat publicului câteva secvenţe din filmul “Aproape de Soare”. Actorul le-a promis hunedorenilor că se va întoarce în Hunedoara chiar în această primăvară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani