Florin Piersic a primit cu emoţii titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei (FOTOGALERIE – VIDEO)

Un spectacol de teatru primit cu inima deschisă de publicul din Hunedoara, prefaţat de un gest emoţionant! Actorul Florin Piersic a fost întâmpinat cu multă căldură de hunedoreni, care au umplut până la refuz sala Casei de Cultură. Înaintea spectacolului „Străini în noapte”, în care protagonişti au fost Florin Piersic şi Medeea Marinescu, actorul clujean, „adoptat” de Hunedoara, a primit cheia oraşului şi titlul de cetăţean de onoare.

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a fost cel care, în numele comunităţii, i-a acordat cele două distincţii.

Sunt un semn de preţuire pentru activitatea sa, dar şi pentru că Florin Piersic şi-a legat numele de istoria recentă a Hunedoarei. Actorul a fost, la începutul carierei sale cinematografice, eroul unui film despre Hunedoara anilor 1960.

Producţia s-a numit „Aproape de soare”, iar combinatul din Hunedoara şi Castelul Corvinilor au fost decorurile în care s-a desfăşurat acţiunea filmului care prezenta scene din viaţa tumultoasă a târgului de la Hunedoara, aflat la acea vreme în plină dezvoltare industrială. Florin Piersic a primit cu emoţie titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei, dar şi surpriza făcută de organizatorii evenimentului, care au prezentat publicului câteva secvenţe din filmul “Aproape de Soare”. Actorul le-a promis hunedorenilor că se va întoarce în Hunedoara chiar în această primăvară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României