Florin Piersic a primit cu emoţii titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei (FOTOGALERIE – VIDEO)

Un spectacol de teatru primit cu inima deschisă de publicul din Hunedoara, prefaţat de un gest emoţionant! Actorul Florin Piersic a fost întâmpinat cu multă căldură de hunedoreni, care au umplut până la refuz sala Casei de Cultură. Înaintea spectacolului „Străini în noapte”, în care protagonişti au fost Florin Piersic şi Medeea Marinescu, actorul clujean, „adoptat” de Hunedoara, a primit cheia oraşului şi titlul de cetăţean de onoare.

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a fost cel care, în numele comunităţii, i-a acordat cele două distincţii.

Sunt un semn de preţuire pentru activitatea sa, dar şi pentru că Florin Piersic şi-a legat numele de istoria recentă a Hunedoarei. Actorul a fost, la începutul carierei sale cinematografice, eroul unui film despre Hunedoara anilor 1960.

Producţia s-a numit „Aproape de soare”, iar combinatul din Hunedoara şi Castelul Corvinilor au fost decorurile în care s-a desfăşurat acţiunea filmului care prezenta scene din viaţa tumultoasă a târgului de la Hunedoara, aflat la acea vreme în plină dezvoltare industrială. Florin Piersic a primit cu emoţie titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei, dar şi surpriza făcută de organizatorii evenimentului, care au prezentat publicului câteva secvenţe din filmul “Aproape de Soare”. Actorul le-a promis hunedorenilor că se va întoarce în Hunedoara chiar în această primăvară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat