Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva

Am avut astăzi o discuție foarte aplicată cu reprezentanții CFR, ai proiectantului și ai constructorului căii ferate de mare viteză despre căile de acces în cartierul Grigorescu. Zona Grigorescu – Lunca Mureșului este una dintre cele două direcții în care vrem ca Deva să se dezvolte. De aceea acordăm o importanță deosebită deschiderii acestei zone și vom face ceea ce administrațiile trecute nu au făcut, adică vom realiza acele căi de acces care să permită un trafic auto și pietonal normal, peste calea ferată de mare viteză aflată în construcție.

În momentul de față, în proiectul căii ferate de mare viteză, finanțat din fonduri europene, există prevăzute patru căi de legătură ale zonei Grigorescu cu restul orașului și anume:

  • un pasaj auto + pietonal, cu descărcare în zona Săii Sporturilor, aflat în construcție
  • 3 pasaje pietonale, în zonele străzii Bălata, Brutăria Neamț și stației CFR.

Astăzi am discutat, pe planșe și în teren, despre mutarea pasajului pietonal din zona străzii Bălata în dreptul străzii Mureșului, pentru a fi mai accesbil locuitorilor din cartier, în principal copiilor care merg la școală și la cantina Mănăstirii Franciscane. A fost dorința locuitorilor și noi i-am dat curs.

 

Am discutat și despre investiția pe care o dorim realizată în zona străzii Bălata și anume un pasaj auto + pietonal. Acest pasaj îl vom face și, astfel, zona Grigorescu va avea pasaje auto supraterane la ambele capete. Echipa cu care am discutat astăzi ne va sprijini pentru a obține avizele necesare. Discuția s-a purtat și în legătură cu sursa de finanțare. Încercăm, cu ajutorul reprezentanților CFR, să introducem acest pasaj în proiectul inițial, astfel încât finanțarea să fie eligibilă pe fonduri europene. Vom trimite memorii Ministerului Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în acest sens. Șansele sunt mici, trebuie să fim realiști, dar încercăm – iar partenerii noștri de discuție de astăzi au fost extrem de cooperanți și deschiși pentru a ne sprijini, drept pentru care le mulțumesc public. În paralel, facem pașii necesari obținerii tuturor avizelor pe care le presupune această investiție, pe care, repet, o vom realiza oricum: dacă nu pe fonduri europene, o vom face fie pe fonduri guvernamentale, fie pe bani de la bugetul local.

Am obținut asigurări de la reprezentanții CFR că ne vor sprijini și pentru a putea menține pasajul auto la nivel cu calea ferată din zona străzii Bălata până la realizarea pasajului auto + pietonal suprateran din această zonă, astfel încât căile de acces în cartierul Grigorescu să fie cât mai diversificate.

Deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu – Lunca Mureșului este unul dintre proiectele majore ale actualei administrații. Le mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în acest efort, iar pe locuitorii cartierului Grigorescu îi asigur, încă o dată, că tot ceea ce am promis că voi face se va realiza!

 

            Nicolae – Florin OANCEA,

            Primarul Municipiului Deva

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării