Flăcări până la cer la Lupeni.Tone de haine au fost mistuite de un puternic incendiu

Tone de haine vechi au ars într-un incendiu mistuitor izbucnit duminică seara la o societate comercială din Lupeni, patronată de un cetăţean turc. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările şi abia dimineaţă au reuşit să stingă incendiul. Administratorul societăţii a fost sancţionat pentru deficienţele constatate.

poza 1Incendiul a  fost anunţat în jurul orelor 22.00, iar Garda de Intervenţie Uricani a acţionat cu 6 subofiţeri şi 2 autospeciale cu capacitate mărită pentru limitarea propagării şi lichidarea focului ce a cuprins trei depozite de haine vechi. Intervenţie a fost extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de fum generate de incendiul care s-a manifestat mocnit la produse finite din materiale textile reciclabile, depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri patraţi.  De asemenea, data fiind cantitatea mare de textile afectată de incendiu, intervenţia a fost una de lungă durată, pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani fiind implicaţi, până în zorii acestei zile, în operaţiunile de evacuare din depozit a materialelor care ardeau mocnit. „Pompierii au reuşit stoparea propagării incendiului la restul halelor de producţie şi au salvat bunuri materiale, cum ar fi utilaje complexe şi mijloace de transport, în valoare totală de aproximativ un milion de euro. Din fericire, în urma incendiului nu s-au raportat persoane rănite sau intoxicate cu fum”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

O ţigară a aprins depozitele de haine

Din datele de până acum, cel mai probabil incendiul a fost generat de fumatul în locuri nepermise. Oricum, imediat după încheierea operaţiunilor de stingere, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maiorul Viorel Demean, a dispus efectuarea unui control la societatea în cadrul căreia a avut loc incendiul. Iar inspectorii de prevenire au constatat că societatea comercială nu era dotată cu un sistem operativ de observare şi anunţare a incendiului sau de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment, motiv pentru care administratorul a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători