Flăcări până la cer la Lupeni.Tone de haine au fost mistuite de un puternic incendiu

Tone de haine vechi au ars într-un incendiu mistuitor izbucnit duminică seara la o societate comercială din Lupeni, patronată de un cetăţean turc. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările şi abia dimineaţă au reuşit să stingă incendiul. Administratorul societăţii a fost sancţionat pentru deficienţele constatate.

poza 1Incendiul a  fost anunţat în jurul orelor 22.00, iar Garda de Intervenţie Uricani a acţionat cu 6 subofiţeri şi 2 autospeciale cu capacitate mărită pentru limitarea propagării şi lichidarea focului ce a cuprins trei depozite de haine vechi. Intervenţie a fost extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de fum generate de incendiul care s-a manifestat mocnit la produse finite din materiale textile reciclabile, depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri patraţi.  De asemenea, data fiind cantitatea mare de textile afectată de incendiu, intervenţia a fost una de lungă durată, pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani fiind implicaţi, până în zorii acestei zile, în operaţiunile de evacuare din depozit a materialelor care ardeau mocnit. „Pompierii au reuşit stoparea propagării incendiului la restul halelor de producţie şi au salvat bunuri materiale, cum ar fi utilaje complexe şi mijloace de transport, în valoare totală de aproximativ un milion de euro. Din fericire, în urma incendiului nu s-au raportat persoane rănite sau intoxicate cu fum”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

O ţigară a aprins depozitele de haine

Din datele de până acum, cel mai probabil incendiul a fost generat de fumatul în locuri nepermise. Oricum, imediat după încheierea operaţiunilor de stingere, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maiorul Viorel Demean, a dispus efectuarea unui control la societatea în cadrul căreia a avut loc incendiul. Iar inspectorii de prevenire au constatat că societatea comercială nu era dotată cu un sistem operativ de observare şi anunţare a incendiului sau de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment, motiv pentru care administratorul a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat