Flăcări până la cer la Lupeni.Tone de haine au fost mistuite de un puternic incendiu

Tone de haine vechi au ars într-un incendiu mistuitor izbucnit duminică seara la o societate comercială din Lupeni, patronată de un cetăţean turc. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările şi abia dimineaţă au reuşit să stingă incendiul. Administratorul societăţii a fost sancţionat pentru deficienţele constatate.

poza 1Incendiul a  fost anunţat în jurul orelor 22.00, iar Garda de Intervenţie Uricani a acţionat cu 6 subofiţeri şi 2 autospeciale cu capacitate mărită pentru limitarea propagării şi lichidarea focului ce a cuprins trei depozite de haine vechi. Intervenţie a fost extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de fum generate de incendiul care s-a manifestat mocnit la produse finite din materiale textile reciclabile, depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri patraţi.  De asemenea, data fiind cantitatea mare de textile afectată de incendiu, intervenţia a fost una de lungă durată, pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani fiind implicaţi, până în zorii acestei zile, în operaţiunile de evacuare din depozit a materialelor care ardeau mocnit. „Pompierii au reuşit stoparea propagării incendiului la restul halelor de producţie şi au salvat bunuri materiale, cum ar fi utilaje complexe şi mijloace de transport, în valoare totală de aproximativ un milion de euro. Din fericire, în urma incendiului nu s-au raportat persoane rănite sau intoxicate cu fum”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

O ţigară a aprins depozitele de haine

Din datele de până acum, cel mai probabil incendiul a fost generat de fumatul în locuri nepermise. Oricum, imediat după încheierea operaţiunilor de stingere, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maiorul Viorel Demean, a dispus efectuarea unui control la societatea în cadrul căreia a avut loc incendiul. Iar inspectorii de prevenire au constatat că societatea comercială nu era dotată cu un sistem operativ de observare şi anunţare a incendiului sau de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment, motiv pentru care administratorul a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute