Filantropie pentru copiii din Zăvoi. ELEVII duşi la şcoală pe banii transportatorului

Dacă Primăria Deva încă nu a reuşit să rezolve problema deplasării gratuite pentru elevii din cartierul social Zăvoi, o face firma de transport, pe cheltuiala ei.

 MAIN filantropiaS-au reluat cursele gratuite pentru cei aproape 60 de elevi care locuiesc la periferia oraşului şi care trebuie să ajungă în fiecare dimineaţă la şcoală. Costurile sunt suportate de societatea DEVATRANS, în totalitate, pentru că primăria nu a reuşit nici până acum să încheie un nou contract cu firma de transport.

            Contractul societăţii DEVATRANS pentru transportul copiilor din cartierul Zăvoi, la şcoală, a expirat în luna decembrie 2013. De la sfârşitul anului şi până luni, 10 februarie, dată la care a început semestrul doi şcolar, DEVATRANS a transportat copii la unităţile de învăţământ din Deva fără niciun ban, aşteptând să încheie un nou contract sau măcar să-l prelungească pe cel vechi printr-un act adiţional. În cele din urmă, societatea de transport a renunţat să mai tot aştepte şi a introdus bilete şi pentru transportul şcolar. Dar a renunţat repede la idee, de teamă ca elevii săraci să nu abandoneze şcoala. Aşa că de ieri, elevii au din nou la dispoziţie un autobuz la orele 7.20 şi 13.15.

 Încet, încetuţ şi pe loc

 Reprezentanţii Primăriei Deva abia acum, la aproape două luni după expirarea contractului de transport, fac liste cu elevii navetişti din cartierul Zăvoi, şi cu şcolile la care trebuie aceştia transportaţi, astfel încât costurile de transport să fie suportate de toate unităţile de învăţământ, nu doar de colegiul Dragomir Hurmuzescu ca până acum. Ba mai mult, elevii trebuie triaţi, mai spun reprezentanţii primăriei, pentru că nu toţi din cartierul Zăvoi provin din familii cu probleme sociale. Aici, Simion MOLNAR, şef Birou Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Deva are dreptate. Este de notorietate faptul că primarul Petru Mărginean a demarat o anchetă, imediat după ce a câştigat alegerile, taman la cele 8 blocuri sociale din cartierul Zăvoi. Ancheta a scos la iveală multe nereguli de pe vremea fostului primar Mircia Muntean, inclusiv apartamente închiriate de angajaţi ai primăriei ce au venituri cumulate şi de peste 2.000 de lei, numai că deocamdată primăria nu a făcut nici o precizare referitor la măsurile luate.

            Faptul că nici până la mijlocul lunii februarie nu există un contract de prestări servicii pentru transportul elevilor demonstrează clar că DEVATRANS nu-şi va putea recupera cheltuielile pentru primele două luni ale acestui an. Între timp, Primăria Deva încearcă să rezolve problema contractului. Asta nu-i împiedică pe şefii firmei private să ofere în continuare transport gratuit celor aproape 60 de elevi.

Text de Nicolle Ebner

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj