Filantropie pentru copiii din Zăvoi. ELEVII duşi la şcoală pe banii transportatorului

Dacă Primăria Deva încă nu a reuşit să rezolve problema deplasării gratuite pentru elevii din cartierul social Zăvoi, o face firma de transport, pe cheltuiala ei.

 MAIN filantropiaS-au reluat cursele gratuite pentru cei aproape 60 de elevi care locuiesc la periferia oraşului şi care trebuie să ajungă în fiecare dimineaţă la şcoală. Costurile sunt suportate de societatea DEVATRANS, în totalitate, pentru că primăria nu a reuşit nici până acum să încheie un nou contract cu firma de transport.

            Contractul societăţii DEVATRANS pentru transportul copiilor din cartierul Zăvoi, la şcoală, a expirat în luna decembrie 2013. De la sfârşitul anului şi până luni, 10 februarie, dată la care a început semestrul doi şcolar, DEVATRANS a transportat copii la unităţile de învăţământ din Deva fără niciun ban, aşteptând să încheie un nou contract sau măcar să-l prelungească pe cel vechi printr-un act adiţional. În cele din urmă, societatea de transport a renunţat să mai tot aştepte şi a introdus bilete şi pentru transportul şcolar. Dar a renunţat repede la idee, de teamă ca elevii săraci să nu abandoneze şcoala. Aşa că de ieri, elevii au din nou la dispoziţie un autobuz la orele 7.20 şi 13.15.

 Încet, încetuţ şi pe loc

 Reprezentanţii Primăriei Deva abia acum, la aproape două luni după expirarea contractului de transport, fac liste cu elevii navetişti din cartierul Zăvoi, şi cu şcolile la care trebuie aceştia transportaţi, astfel încât costurile de transport să fie suportate de toate unităţile de învăţământ, nu doar de colegiul Dragomir Hurmuzescu ca până acum. Ba mai mult, elevii trebuie triaţi, mai spun reprezentanţii primăriei, pentru că nu toţi din cartierul Zăvoi provin din familii cu probleme sociale. Aici, Simion MOLNAR, şef Birou Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Deva are dreptate. Este de notorietate faptul că primarul Petru Mărginean a demarat o anchetă, imediat după ce a câştigat alegerile, taman la cele 8 blocuri sociale din cartierul Zăvoi. Ancheta a scos la iveală multe nereguli de pe vremea fostului primar Mircia Muntean, inclusiv apartamente închiriate de angajaţi ai primăriei ce au venituri cumulate şi de peste 2.000 de lei, numai că deocamdată primăria nu a făcut nici o precizare referitor la măsurile luate.

            Faptul că nici până la mijlocul lunii februarie nu există un contract de prestări servicii pentru transportul elevilor demonstrează clar că DEVATRANS nu-şi va putea recupera cheltuielile pentru primele două luni ale acestui an. Între timp, Primăria Deva încearcă să rezolve problema contractului. Asta nu-i împiedică pe şefii firmei private să ofere în continuare transport gratuit celor aproape 60 de elevi.

Text de Nicolle Ebner

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara