Filantropie pentru copiii din Zăvoi. ELEVII duşi la şcoală pe banii transportatorului

Dacă Primăria Deva încă nu a reuşit să rezolve problema deplasării gratuite pentru elevii din cartierul social Zăvoi, o face firma de transport, pe cheltuiala ei.

 MAIN filantropiaS-au reluat cursele gratuite pentru cei aproape 60 de elevi care locuiesc la periferia oraşului şi care trebuie să ajungă în fiecare dimineaţă la şcoală. Costurile sunt suportate de societatea DEVATRANS, în totalitate, pentru că primăria nu a reuşit nici până acum să încheie un nou contract cu firma de transport.

            Contractul societăţii DEVATRANS pentru transportul copiilor din cartierul Zăvoi, la şcoală, a expirat în luna decembrie 2013. De la sfârşitul anului şi până luni, 10 februarie, dată la care a început semestrul doi şcolar, DEVATRANS a transportat copii la unităţile de învăţământ din Deva fără niciun ban, aşteptând să încheie un nou contract sau măcar să-l prelungească pe cel vechi printr-un act adiţional. În cele din urmă, societatea de transport a renunţat să mai tot aştepte şi a introdus bilete şi pentru transportul şcolar. Dar a renunţat repede la idee, de teamă ca elevii săraci să nu abandoneze şcoala. Aşa că de ieri, elevii au din nou la dispoziţie un autobuz la orele 7.20 şi 13.15.

 Încet, încetuţ şi pe loc

 Reprezentanţii Primăriei Deva abia acum, la aproape două luni după expirarea contractului de transport, fac liste cu elevii navetişti din cartierul Zăvoi, şi cu şcolile la care trebuie aceştia transportaţi, astfel încât costurile de transport să fie suportate de toate unităţile de învăţământ, nu doar de colegiul Dragomir Hurmuzescu ca până acum. Ba mai mult, elevii trebuie triaţi, mai spun reprezentanţii primăriei, pentru că nu toţi din cartierul Zăvoi provin din familii cu probleme sociale. Aici, Simion MOLNAR, şef Birou Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Deva are dreptate. Este de notorietate faptul că primarul Petru Mărginean a demarat o anchetă, imediat după ce a câştigat alegerile, taman la cele 8 blocuri sociale din cartierul Zăvoi. Ancheta a scos la iveală multe nereguli de pe vremea fostului primar Mircia Muntean, inclusiv apartamente închiriate de angajaţi ai primăriei ce au venituri cumulate şi de peste 2.000 de lei, numai că deocamdată primăria nu a făcut nici o precizare referitor la măsurile luate.

            Faptul că nici până la mijlocul lunii februarie nu există un contract de prestări servicii pentru transportul elevilor demonstrează clar că DEVATRANS nu-şi va putea recupera cheltuielile pentru primele două luni ale acestui an. Între timp, Primăria Deva încearcă să rezolve problema contractului. Asta nu-i împiedică pe şefii firmei private să ofere în continuare transport gratuit celor aproape 60 de elevi.

Text de Nicolle Ebner

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu