Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Un festival medieval urma să aibă loc în Hunedoara, în memoria marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

Evenimentul, pentru care municipalitatea a alocat un buget de până la 150.000 de lei, a fost amânat. „Din motive independente de voința noastră, vă informăm că Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara, ediția I, nu va mai avea loc în data de 11 august 2018, deoarece firma care a câștigat licitația pentru organizarea evenimentului, respectiv S.C. Studio Art Media Production S.R.L. Deva, ne-a anunțat în cursul zilei de astăzi (3 august 2018) că este în imposibilitatea de a desfășura activitățile cuprinse în caietul de sarcini aferent organizării evenimentului”, a informat Primăria Hunedoara.
În 11 august se împlinesc 562 de ani de la moartea lui Iancu (Ioan) de Hunedoara. Voievodul emblematic al Transilvaniei, la acea vreme mare comandant al Ungariei, a murit în 11 august 1456, în tabăra de la Zemun, lângă Belgrad, la doar trei săptămâni după marea victorie a armatelor creştine împotriva otomanilor care au asediat Belgradul.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval