Expoziții inedite la poalele Cetății Devei

Expoziții de mașini de epocă, fotografie, invenții dar și alte surprize au fost pregătite de administrația locală pentru turiștii care au vizitat Cetatea Deva, la sfârșitul săptămânii trecute

Peste 300 de turiști români și străini care au vizitat monumentul istoric au avut parte sâmbătă, 9 iunie 2018, de atracții deosebite, sub egida evenimentului ,,Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Timp de trei ore, Piața Cetății Deva a fost gazda mai multor expoziții: roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ,,Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, obiecte de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva.
Creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă s-au aflat la loc de cinste printre atracțiile evenimentului.

Turiștii dar și localnicii au putut admira și o expoziție de fotografie și grafică a ,,Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două eleve ale Colegiului Național ,,Decebal” Deva, premiate pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

La poalele Cetății au fost expuse și 20 de mașini de epocă. Turiștii le-au admirat dar s-au și pozat cu automobilele vechi de peste 30 de ani.
Trupa ,,Atlantis” din Simeria a întreținut atmosfera pentru publicul prezent la eveniment.
Într-un cuvânt: talentul, arta, pasiunea, poezia și muzica și-au dat întâlnire la poalele Cetății Cetății Deva.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale