Expoziții inedite la poalele Cetății Devei

Expoziții de mașini de epocă, fotografie, invenții dar și alte surprize au fost pregătite de administrația locală pentru turiștii care au vizitat Cetatea Deva, la sfârșitul săptămânii trecute

Peste 300 de turiști români și străini care au vizitat monumentul istoric au avut parte sâmbătă, 9 iunie 2018, de atracții deosebite, sub egida evenimentului ,,Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Timp de trei ore, Piața Cetății Deva a fost gazda mai multor expoziții: roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ,,Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, obiecte de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva.
Creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă s-au aflat la loc de cinste printre atracțiile evenimentului.

Turiștii dar și localnicii au putut admira și o expoziție de fotografie și grafică a ,,Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două eleve ale Colegiului Național ,,Decebal” Deva, premiate pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

La poalele Cetății au fost expuse și 20 de mașini de epocă. Turiștii le-au admirat dar s-au și pozat cu automobilele vechi de peste 30 de ani.
Trupa ,,Atlantis” din Simeria a întreținut atmosfera pentru publicul prezent la eveniment.
Într-un cuvânt: talentul, arta, pasiunea, poezia și muzica și-au dat întâlnire la poalele Cetății Cetății Deva.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere