Explozie de infecții cu COVID 19 în Hunedoara. Municipiul a intrat în Scenariul Roșu

Municipiul Hunedoara a intrat în „Scenariul Roșu” al incidenței îmbolnăvirilor cu COVID 19.

Vineri, potrivit informării transmise de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, aici au fost înregistrate 236 de cazuri (calculate pentru ultimele 14 zile) , iar rata infecțiilor cu Sars-Cov-2 fiind de 3,35 la mia de locuitori. Și comunele Vețel și Râu de Mori, fiecare cu 11 cazuri de Covid 19, se află în „Scenariul Roșu”.

Sunt impuse restricții în localitățile unde incidența Covid 19 depășește 3 cazuri la mie. Printre acestea sunt reducerea la 50 la sută a numărului de persoane care pot intra în incinta localurilor și sălilor de spectacole, față de capacitatea de primire a acestora, și obligativitatea lor de a prezenta certificatul verde, respectiv dovada vaccinării. În judeţele şi localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de trei la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte, vineri, pentru a stabili ce măsuri vor fi aplicate şi de când în privinţa situaţiei generate de pandemia Covid 19.

Deva înregistrează 163 de cazuri de Covid 19, în ultimele două săptămâni, rata îmbolnăvirilor în reședința de județ fiind de 2,39 cazuri la mia de locuitori. În județul Hunedoara, incidența noului coronavirus este de 1,54 cazuri la mia de locuitori.

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului