Exploatare ilegală de pădure observată din elicopter

5785

Începând din aprilie 2021, au fost organizate patrule aeriene, cu ajutorul elicopterelor, pentru a fi identificate zonele în care au loc activități de exploatare a pădurilor. Acțiunile de patrulare aeriană au fost planificate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara împreună cu Unitatea Specială de Aviație Caransebeș, având în vedere că suprafața împădurită din județul Hunedoara depășește 300.000 de hectare, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

„Pe timpul misiunii de zbor din data de 13 aprilie 2021, pe raza comunei Dobra, din județul Hunedoara, a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier. După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la fața locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara. În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier”, a informat IJJ Hunedoara.

Acțiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua și în perioada următoare. Potrivit IJJ Hunedoara, ele au drept scop prevenirea și combaterea tăierilor nelegale din păduri și recunoașteri specifice ale reliefului județului Hunedoara.

Foto: IJJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *