Explicații noi pentru includerea spitalului din Hunedoara pe lista spitalelor COVID

Prefectura Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care aduce precizări suplimentare cu privire la decizia includerii Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara în lista unităților sanitare de tip „COVID”.

Potrivit reprezentanților instituției, în urma analizei de specialitate efectuată de către specialiști din domeniul medical, la nivel național, printr-un Ordin al Ministerului Sănătății, 23 spitale din țară, inclusiv Spitalul Municipal din Hunedoara, au devenit spitale COVID.

„Autoritățile locale din orașele în care funcționează spitale de acest tip au înțeles și au aplicat această decizie. Menționăm că, de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului Ministerului Sănătății, în județul Hunedoara au fost confirmate pozitiv 596 persoane (o medie de 198/zi), iar numărul deceselor a fost de 20 persoane (o medie de 7 decese/zi). Decizia autorităților medicale naționale a avut la bază și faptul că, la spitalul din municipiul Hunedoara, din totalul de 550 de paturi erau ocupate 140 de paturi cu pacienți NON COVID și 80 de paturi cu pacienți COVID, restul de 330 de paturi fiind neocupate”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Județului Hunedoara.

„Prin această decizie, autoritățile medicale naționale asigură, în contextul epidemiologic actual, desfășurarea unui act medical potrivit pentru toți pacienții, indiferent de afecțiunile de care suferă”, au mai precizat reprezentanții instituției.

De la sfârşitul acestei săptămâni, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID şi va trata, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă şi Oncologie, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus. De asemenea, Ambulatoriul va rămâne deschis pacienţilor, indiferent de afecţiunile acestora. Decizia a stârnit nemulțumirea conducerii spitalului, dar și a multor hunedoreni, iar sâmbătă, un protest la care au participat câteva zeci de oameni a avut loc în centrul municipiului, în care localnicii au cerut ca unitatea medicală să fie spital suport Covid, nu spital Covid.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului