Exerciţiu: Victime ale unui cutremur produs în zona Haţegului, salvate la Petroşani

Două victime şi 25 de elevi  de la Şcoala Generală nr. 1 din Petroşani vor fi salvaţi după ce un cutremur de mare intensitate, produs în zona Haţegului, va afecta unitatea de învăţământ. Aceasta este tematica unui exerciţiu de alarmare publică ce va fi organizat joi la Petroşani.

 

2014-05-07 11.09.30Exerciţiul de alarmare publică va fi organizat, începând cu ora 10.00, de Primăria Petroşani şi la acesta vor participa reprezentanţii Compartimentului de Protecţie Civilă, Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale, serviciului de Ambulanţă, Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cei de la Salvamont, Jandarmeria, Crucea Roşie, Spitalul de Urgenţă şi furnizorii de utilităţi. „Exerciţiul tactic are ca temă principală o situaţie apărută în urma unui cutremur de pământ care se produce cu intensitate maximă în zona oraşului Haţeg şi se resimt efectele şi la Petroşani. Specificul acestui exerciţiu este că la exerciţiu va acţiona în mod unitar şi unic Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce forţele ISU vor fi concentrate în zona Haţegului şi atunci rămâne să ne descurcăm pe plan local cu forţele pe care le avem aici”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Potrivit scenariului, 2 victime vor fi salvate, una de la înălţime, iar 25 de copii vor fi scoşi din clădirea avariată şi duşi întabăra de sinistraţi amenajată la Stadionul Jiul.

Ioan Bunea, şeful Compartimentului de Protecţie Civilă, a precizat că exerciţiul va fi anunţat de toate cele 8 sirene existente pe raza municipiului Petroşani şi, finalizarea acestuia va fi anunţată de cea montată pe imobilul primăriei, aşa încât să se poată auzi toate sistemele de alarmare care amplasate pe raza localităţii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara