Exerciţiu: Victime ale unui cutremur produs în zona Haţegului, salvate la Petroşani

Două victime şi 25 de elevi  de la Şcoala Generală nr. 1 din Petroşani vor fi salvaţi după ce un cutremur de mare intensitate, produs în zona Haţegului, va afecta unitatea de învăţământ. Aceasta este tematica unui exerciţiu de alarmare publică ce va fi organizat joi la Petroşani.

 

2014-05-07 11.09.30Exerciţiul de alarmare publică va fi organizat, începând cu ora 10.00, de Primăria Petroşani şi la acesta vor participa reprezentanţii Compartimentului de Protecţie Civilă, Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale, serviciului de Ambulanţă, Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cei de la Salvamont, Jandarmeria, Crucea Roşie, Spitalul de Urgenţă şi furnizorii de utilităţi. „Exerciţiul tactic are ca temă principală o situaţie apărută în urma unui cutremur de pământ care se produce cu intensitate maximă în zona oraşului Haţeg şi se resimt efectele şi la Petroşani. Specificul acestui exerciţiu este că la exerciţiu va acţiona în mod unitar şi unic Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce forţele ISU vor fi concentrate în zona Haţegului şi atunci rămâne să ne descurcăm pe plan local cu forţele pe care le avem aici”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Potrivit scenariului, 2 victime vor fi salvate, una de la înălţime, iar 25 de copii vor fi scoşi din clădirea avariată şi duşi întabăra de sinistraţi amenajată la Stadionul Jiul.

Ioan Bunea, şeful Compartimentului de Protecţie Civilă, a precizat că exerciţiul va fi anunţat de toate cele 8 sirene existente pe raza municipiului Petroşani şi, finalizarea acestuia va fi anunţată de cea montată pe imobilul primăriei, aşa încât să se poată auzi toate sistemele de alarmare care amplasate pe raza localităţii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva