EVENIMENT. Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara, la ediţia a X-a

Decernarea premiilor ”Barcsay Ákos” a reprezentat startul oficial al Zilelor Maghiare din judeţul Hunedoara, ajunse la cea de-a X-a ediție.

 

Peste 50 de evenimente culturale, sportive şi dedicate petrecerii timpului liber se desfăşoară în perioada 19-29 septembrie, în 10 localităţi hunedorene unde trăiesc membrii comunităţii maghiare.

Trei premianţi de marcă

Premiile ”Barcsay Ákos” au fost decernate sâmbătă seara, în sala festivă a Universităţii din Petroşani. Premianții anului 2019 sunt: călugărul franciscan Böjte Csaba, președintele Fundației ”Sfântul Francisc” din Deva; Illyés Katalin, directorul Școlii Generale nr. 4 din Vulcan; inginerul Daradics János, ofițer de cercetași din Deva. În cadrul ceremoniei, despre activitatea depusă în beneficiul comunității de cei trei permianți au vorbit europarlamentarul Iuliu Winkler, Széll Lőrincz, directorul executiv al DJST Hunedoara, și Pogocsán Ferdinánd, viceprimar al municipiului Deva din partea UDMR.

Deputatul european Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, a reiterat cele mai importante momente ale Zilelor Maghiare, arătând că acestea au devenit cea mai importantă sărbătoare a comunităţii maghiare din judeţ. „Acest deceniu a fost marcat şi de consolidarea încrederii atât în sânul comunităţii noastre, cât şi între comunităţi”, a precizat Winkler. În cadrul Zilelor Maghiare, la Petroşani au avut loc o serie de evenimente în aer liber, unde publicul a fost aşteptat cu programe culturale, concerte şi delicii din gastronomia maghiară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat