Eveniment în Geoagiu Băi. Salvatorii Montani din România, la 45 de ani

La sfârșitul săptămânii trecute, la Geoagiu Băi, a avut loc întâlnirea reprezentanților salvatorilor montani din întreaga țară

DSC_0157

Salvatorii montani din județul Hunedoara, alături de colegii lor din alte județe ale României, s-au întâlnit, timp de două zile, în stațiunea Geoagiu Băi, evenimentul marcând și frumoasa aniversare a 45 de ani de când Salvamont funcționează pe baze legale. La întânire au participat câteva zeci de specialiști în salvare montană, în frunte cu conducerea Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România: Mircea Opriș, președinte, George Resiga, vicepreședinte și șef Salvamont Lupeni, și Sabin Cornoiu, secretar al asociației și directorul Serviciului Județean Salvamont Gorj.

Singurul oficial hunedorean prezent la întâlnirea salvamontiștilor a fost președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, care a transmis celor prezenți că, după experiența hunedoreană, are încredere în viitorul mai bun al acestei activități nedrept trecute în planul doi al atenției autorităților de tot felul.

DSC_0107

„…mă bucur că am reușit să susţinem acest nucleu de oameni inimoși conduși de Ovidiu Bodean (șeful Salvamont Hunedoara, n.r.), pe care vreau să-i felicit, pentru că lor le cunosc activitatea. Vreau să le spun „La mulți ani cu sănătate!” tuturor salvamontiștilor din această țară. (…) Vă pot spune, cu multă seriozitate, că serviciul Salvamont Hunedoara este în centrul atenției. Dorm liniștit știind că turiștii care vin în județul Hunedoara, indiferent unde se duc, au în echipa de salvamontiști un sprijin real. Sper să nu aibă nevoie, dar dacă au, sunt profesioniști care să-i ajute. Și sunt convins că toți sunteți la fel”, a transmis salvamontiștilor români Mircea Moloț”.

Întâlnirea salvamontiștilor a mai cuprins și o ședință specială a Asociației Salvatorilor Montani din România, ședință în care s-au prezentat date de bilanț, probleme ale salvatorilor montani și perspective pentru perioada ce urmează.

 

 

EXTRA

dr victor popaDr. Victor Popa, 84 de ani, decanul de vârstă al salvamontiștilor români: „Am început activitatea Salvamontului încă de la început. Primele acțiuni au fost de procurare de echipamente. Am procurat echipamente din vânzare de sticle, de hârtie, de fier vechi. Dar, practic, am avut bunăvoința și dragostea de munte. De la început am pus accent pe prevenire. Am preferat să punem un marcaj în plus, decât un accidentat în plus.”

 

 

 

EXTRA

avel ritisan Avel Ritișan, seniorul salvamontiștilor hunedoreni: „Peste vreo două luni, se vor împlini 45 de ani de când eu și cu Oprișu turnam achii la el în beci, în Brașov, iar bunica lui venea peste noi și ne spunea „măi băieți, ne dați foc la casă”. Mă bucur că Salvamont a progresat foarte mult și că suntem foarte mulți care supraviețuim în Salvamont. Mă bucur pentru județul Hunedoara, care nu era trecut în acea hotărâre a consiliului de miniștri (de înființare, n.r.), dar, prin entuziasmul nostru, am reușit să înființăm serviciile la Lupeni, la Hunedoara, la Petroșani, iar în acest moment serviciul Salvamont Hunedoara este printre cele mai bine dotate din țară”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși