EVENIMENT DE EXCEPȚIE. Festivalul Filmului European la Hunedoara

110

Nouă producţii europene de calitate au fost proiectate, la sfârşitul săptămânii trecute, pe un ecran amplasat în curtea interioară a Castelului Corvinilor şi în aula Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, cu prilejul Festivalului Filmului European 2016, programat în perioada 27-29 mai.

 

Gala de deschidere a avut loc vineri seara, la Castelul Corvinilor, spectatorii fiind invitaţi să vizioneze, de la ora 21,30, filmul „Dincolo de calea ferată”, o producţie România, Italia, Suedia, semnată de regizorul Cătălin Mitulescu.  Festivalul Filmului European a mai inclus două proiecţii la castel: sâmbătă a fost prezentat filmul olandez „Intrusul”, în regia lui Shariff Korver (2014), iar duminică a rulat filmul „Banat”, de Adriano Valerio, o coproducţie Italia, Bulgaria, România, Macedonia (2015). Toate spectacolele au început la ora 21:30.  Evenimentul cultural s-a desfăşurat, în paralel, şi în aula Facultăţii de Inginerie din Hunedoara.

Sâmbătă, aici au putut fi  vizionate filmele „Schmitke”, de Stepan Altrichter, o coproducţie Cehia – Germania (2014), „Ma ma”, de Julio Medem, coproducţie Spania-Franţa (2015), şi „Comunitatea”, realizat de danezul Thomas Vinterberg (2016).

Duminică, tot în aula facultăţii au fost proiectate filmele „1944”, de Elmo Nuganen, coproducţie Estonia – Finlanda (2015), „Mustang”, de Deniz Gamze Erguven, coproducţie Franţa, Germania, Turcia, Qatar (2015), şi „Labirintul minciunilor”, o producţie germană regizată de Giulio Ricciarelli (2014).   Proiecţia filmelor la Facultatea de Inginerie Hunedoara a început la ora 17,00 şi a continuat la orele 19,00 şi 21,00.
Accesul publicului la acest eveniment cultural a fost gratuit, în limita locurilor disponibile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.