EVENIMENT. A fost o “Seară hărăiană” de vis

Situată pe malul Mureșului, aproape de Deva și de Simeria, dar și de Geoagiu și de Orăștie, comuna Hărău este printre localitățile rurale mari ale județului.

Comuna Hărău se întinde pe o suprafață de 42 de kilometri pătrați și are o populație de peste 2.200 de oameni, fiind una dintre puținele așezări, nu doar din județ, ci și din întreaga țară, în care numărul locuitorilor a fost în creștere, conform ultimului recensământ, cel din 2011.

Premii pentru cei merituoși

Locuitorii comunei Hărău trăiesc în patru sate, respectiv localitatea de reședință omonimă și așezările aparținătoare Banpotoc, Bârsău și Chimindia. Patronii spirituali ai localității sunt Sfinții Apostoli Petru și Pavel și, în preajma prănuirii acestei  mari sărbători creștine, de câțiva ani, se organizează “Zilele comunei Hărău”. Așa s-a întâmplat și în acest an, mai exact duminică, atunci când, sub genericul de “Seară hărăiană”, a fost organizată o nouă ediție a acestui eveniment, care a cuprins mai multe acțiuni deosebite. “Cu această ocazie i-am premiat pe campionii la învăţătură şi cuplurile care împlinesc sau au împlinit cinci decenii de mariaj în 2019. Tuturor le-am oferit câte un plic cu o anumită sumă de bani, iar elevii merituoşi vor primi şi o excursie-cadou, care se va concretiza până la începerea noului an şcolar. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, copiii beneficiind de o deplasare gratuită. Avem o hotărâre de consiliu local şi în baza ei îi putem recompensa pe cei care au media generală peste nouă. Am cuprins totul în bugetul local. Noi ne-am dorit să-i trimitem să cunoască alte meleaguri, adică în străinătate, dar din păcate ne-am confruntat cu refuz din partea unora dintre părinţi, care îşi fac griji în ce priveşte siguranţa şi bunele condiţii. Aşa că mizăm tot pe România ca destinaţie de vacanţă. De asemenea, a fost inaugurat și sfințit dispensarul medical din satul aparținător Chimindia, o construcție nouă, realizată cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, o promisiune pe care a făcut-0 de ceva timp și sunt bucuros că am putut să o îndeplinesc. Apoi ne-am adunat pe platoul din fața Primăriei, unde am petrecut o “Seară hărăiană” de vis, pe o vreme superbă, cu folclor de calitate și bunătăți din belșug”, a declarat Lucian Albu Weber, primarul comunei Hărău.

Nume mari

Cei prezenți la eveniment nu au avut ce regreta, aceștia fiind încântați de prestațiile artistice oferite de nume mari ale folclorului românesc, precum Petrică Moise, Marius Ciprian Pop, Robert Târnăveanu, Cristian Pomohaci, Denisa Mureşan, Alisa Toma, Viorica Brânduşan , Mariana Suciu și Adina Hada, care a fost și prezentatoarea spectacolului de mare calitate, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra  “Cântec românesc”. “Seara hărăiană” s-a încheiat cu un foc de artificii, iar cei din primărie își propun ca, anul viitor, manifestarea să fie una și mai reușită.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi