EVADARREA DIN COTIDIAN. Teatrul de Artă Deva aduce în faţa publicului două piese de excepţie

Premiera  piesei „Trandafirii de Piatră” se joacă, vineri, pe scena Teatrului de Artă din Deva. Este o piesă pentru copii, de la care n-ar trebui să lipsească adulţii pentru că e un bun prilej de reîntâlnire, pe tărâmul miraculos al basmului, cu anii copilăriei. Apoi,  iubitorii de artă pot evada din cotidian cu gondola imaginară a Anonimul Venețian”, piesă a cărei premieră va fi în data de 29 noiembrie 2018

 

Teatrul de Artă Deva vă invită la o nouă  PREMIERĂ. De data aceasta ea se adresează celor mai mici spectatori și, în data de 23 noiembrie 2018 ,ora 11, va fi premiera spectacolului „Trandafirii de Piatră”, dramatizare de Ionela Dănilă după basmul omonim de Viorica V Vandor, în regia lui Marian Stan.

Autorul e în sală

În foaierul teatrului devean va fi organizată cu această ocazie o întâlnire cu autoarea basmului, moment care oferă spectatorilor posibilitatea de a achiziţiona cărţile domniei sale. Mai jos aveţi părerea scriitoarei despre prima sa colaborare cu Teatrul de Artă Deva. „Vreau să îi mulţumesc domnului director Mihai Panaitescu ,domnului regizor Marian Stan şi minunaţilor actori ai Teatrului de Artă Deva pentru că au adus la viaţă povestea mea cu titlul „Trandafirii de Piatră”. Fiind un autor ilustrativ de cărţi pentru copii, pentru mine este o onoare că am primit şansa ca munca mea să fie promovată în acest fel. Sper ca această colaborare să aducă şi alte colaborări fructuoase în viitor, spune Viorica Vandor.

Sinopsis făcut de regizorul Marian Stan

„A fost odată ca niciodată…”, adică cândva… demult, „pe vremea când urşii se băteau între ei cu cozile…” şi s-a întâmplat de-adevăratelea pentru că „dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!” Ăsta este basmul, una din creaţiile cele mai vechi ale omului. Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme, soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În „Trandafirii de piatră”, lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane aflate în nevoie, mai necăjite decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva. Ca să aflaţi restul, sunteţi aşteptaţi cu drag la spectacol.

 

Trandafirii de Piatră

Regia Marian Stan; În distribuţie: Isabela Hașa, Cristina Lazăr, Andreea Pascu, Viorica Bulgac, Nicoleta Miron, Laurențiu Lungu, Theodor Crețu, Edgar Bunea, Aurel Răducu Gheorghe. Preţ bilet 10 lei.

 

Anonimul Veneţian

În  data de 29 noiembrie, de la ora 19, Teatrul de Artă Deva prezintă PREMIERA piesei „Anonimul Venețian”, în regia lui Ion Ardeal Ieremia. Anonimul veneţian este un spectacol sensibil, profund, emoţionant. Ea şi El îşi trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneţie în care iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viaţa şi moartea deopotrivă. O dramă romantică despre doi oameni care se reîntâlnesc pentru a-şi împlini povestea, rămasă neterminată. Iubirea lor pare să dureze cât o clipă… sau cât o viaţă.

„Este o poveste îndelung ecranizată, des pusă în scenă. S-au făcut filme, a fost jucată pe marile scene… Este un spectacol de o mare sensibilitate, necesar sufletului. Câteodată avem nevoie să ne întoarcem la sentimentul de iubire, de frumos, la estetica iubirii, la puritate. Prea adesea suntem captivi într-un cotidian arţăgos – uneori de-a dreptul violent, şi viaţa ne trece prin cotloanele ei cele mai urâte. Anonimul veneţian deschide larg o fereastră către duioşie, tandreţe, melancolie, atribute care ne scapă în vâltoarea cotidiană. E bine să deschidem din când în când şi fereastra sufletului, aşa cum ai aerisi o încăpere, să ne aerisim pe interior”, spune Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva.

 

Anonimul Veneţian

 

Regia Ion Ardeal Ieremia; Distribuţia: Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas. Preț bilet: 30 lei (15 lei  pentru pensionari, elevi şi studenţi)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus