Etapa a doua a vaccinării împotriva Covid 19. Unde se deschid centrele de vaccinare

486

Hunedoara a fost printre primele judeţe din România care au început vaccinarea împotriva Covid 19, iar din 30 decembrie 2020 până în prezent peste 4.000 de hunedoreni s-au imunizat, a precizat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Primii vaccinaţi au fost persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social (Etapa I a vaccinării împotriva Covid 19).

De vineri, 15 ianuarie, a început Etapa a doua a vaccinării împotriva Covid 19. Persoanele incluse în această etapă se pot programa on-line, începând de vineri de la ora 15, pentru a putea fi vaccinate, iar de duminică, 17 ianuarie 2021, procesul de vaccinare va putea demara la centrele din judeţ. Programările se fac cu cel puţin 48 de ore înainte de vaccinare.

„În judeţul Hunedoara vor funcţiona 10 centre de vaccinare. Toate sunt pregătite, atât în ce priveşte dotările, cât şi personalul medical. Au ajuns în judeţ 1.170 de doze de vaccin. De vineri, două echipe mobile ale Direcţiei de Sănătate Publică se deplasează şi la căminele de îngrijire a vârstnicilor, pentru a administra vaccinurile celor care solicită vaccinarea”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Centrele din Deva, Hunedoara şi Petroşani sunt primele deschise.
10 centre de vaccinare în judeţul Hunedoara

Un centru de vaccinare va fi deschis în Brad, la Spitalul Municipal Brad (Str. Spitalului, nr. 3). El va deservi localităţile Brad, Vaţa de Jos, Baia de Criş, Luncoiu de Jos, Vălişoara, Criscior, Bucureşci, Buceş, Ribiţa, Tomeşti, Bulzeşti, Blăjeni, respectiv 5.016 de oameni incluşi în etapa a doua a vaccinării anti-Covid 19.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Deva, în clădirea Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” (Piaţa Victoriei, nr. 4). Va deservi localităţile Deva, Şoimuş, Certeju de Sus, Hărău, Simeria, Cârjiţi, Băiţa, respectiv 11.392 de persoane.

Un centru de vaccinare va funcţiona în Hunedoara, la Sala de sport a Liceului „Traian Lalescu” (Strada Victoriei, nr. 23), va deservi Hunedoara, repspectiv 7.868 de persoane.

Un centru de vaccinare va funcţiona la Ilia, în Sala de sport comunitară de pe Strada Traian. Va desrvi localităţile Ilia, Vorţa, Brănişca, Veţel, Bătrâna, Dobra, Lăpugiu de Jos, Burjuc, Gurasada, Zam, respectiv 2.486 de oameni.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Orăştie, în Sala de sport comunitară de pe Strada Pricazului, nr. 16. Va deservi localităţile Orăştie, Balşa, Geoagiu, Romos, Beriu, Rapoltu Mare, Turdaş, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, respectiv 4.615 de oameni.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Petroşani, în Sala de sport de la Şcoala nr. 7, situată pe Str. Venus, nr. 9. va desrvi localităţile Petroşani, Aninoasa, Băniţa, cu 4.560 de persoane incluse în etapa a doua a vaccinării.

Un centru de vaccinare va fi deschi în Lupeni, la Palatul Cultural „Minerul”, de pe Strada 6 August, nr. 1. El va deservi localităţile Lupeni, Uricani, Vulcan, repectiv 5.080 de persoane.

Un centru va funcţiona în Haţeg, la Sala de sport comunitară, de pe Strada Independenţei, nr. 2A. Va deservi localităţile Haţeg, General Berthelot, Răchitova, Densuş, Toteşti, Sântămarie Orlea, Sarmizegetusa, Râu de Mori, Sălaşu de Sus, Pui, Baru, respectiv 4.027 de oameni.

Un centru de vaccinare va funcţiona în Petrila, la Cultura „Ladislau Schmidt” de pe Str. Republicii. EL va desrvi 1909 persoane, din Petrila.

Un centru de vaccinare va fi deschis în Călan, la Centrul de Sanatate Multifuncţional, situat pe Strada Policlinicii, nr. 1. El va desrvi localităţile Călan, Boşorod, Bretea Română, Băcia, respectiv 2.195 de oameni.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *