Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!

103

Toamna, iarna și chiar si la începutul primăverii, principalul inamic al sănătății este răceala. Specialiștii spun că atunci când ne este frig la picioare, crește și riscul de îmbolnăvire. Medicul Ron Eccles, de la Cardiff Univeristy’s Common Cold Centre, a studiat această problemă timp de 25 de ani. În final, a ajuns la concluzia că oamenii care sunt purtători de viruși în căile nazale sunt pacienți pasivi, însă „când temperatura de la picioare scade, se produce o schimbare în tot corpul, care răcește și căile nazale”, susține specialistul. 

 

TOP 3 remedii pe care să le folosești împotriva picioarelor reci 

Picioarele reci nu doar că te îmbolnăvesc, dar îți pot strica și distracția. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să le menții calde, indiferent de sezon:  

 

  • Șosetele

 

Șosetele sau „hainele picioarelor” joacă un rol extrem de important. În primul rând, nu te mulțumi cu o singură pereche, poartă două. Specialiștii recomandă ca una dintre ele să fie confecțioantă din lycra. Iar cu cea de-a doua, ai mare grijă la materialul din care este fabricată. De exemplu, bumbacul, care deși este plăcut la atingere, nu reacționează deloc bine când se udă. În plus, acesta se usucă extrem de greu. Alege o perece din lână sau dintr-un amestec de fibre sintetice. Astfel, vei reuși să menții căldura picioarelor, să previi acumularea de sudoare și să le păstrezi uscate. 

 

  • Încălțămintea 

 

În sezonul rece, dacă vrei să îți fie cald, poartă bocanci sau ghete. Modelele pentru femei sunt multiple: cu șireturi sau cu fermoar, cu ținte sau cu blană, cu toc sau fără toc și în culori diverse. Dacă ești curioasă, verifică aici peste o sută de perechi. Atenție! Dacă știi că mergi mult pe jos alege o talpă cu striații adânci pentru a nu aluneca pe gheață. 

Și bărbații au de unde alege. Pentru un look mai fresh există bocancii militărești, iar pentru o ținută mai elegantă – ghetele sunt o opțiune chiar bună. Dacă te gândești la material, ei bine, poți opta pentru orice tip, însă trebuie să știi când să porți încălțămintea respectivă. Astfel, pielea întoarsă sau imitațiile de piele se poartă în special pe vreme uscată, în timp ce pielea naturală poate fi purtată oricând, ea fiind ideală pentru cizmele și ghetele de iarnă. Însă, o astfel de pereche te va costa destul de mult.  

  • Remedii naturale pentru picioarele reci 

Încălzește-ți picioarele înainte să îți fie frig! Dacă știi că indiferent de temperatură, membrele inferioare îți sunt reci, combate problema cu ajutorul tratamentelor făcute în casă. Un remediu extrem de benefic și la îndemâna oricui, este masajul. El stimulează circulcația sângeului și ajută la destresarea zonei. Pentru a obține rezultate depline, încălzește ulei de masline, cocos sau susan și aplică-l în timp ce îți masezi picioarele. Repetă acest ritual în fiecare seară, înainte de a merge la culcare. 

Dacă nu ai luat aminte la sfaturile de mai sus, iar în acest moment ești cu picioarele înghețate: mișcă-ți degetele, flexează-ți gleznele, mergi pe vârfuri și sari de pe un picior pe altul. Toate problemele au rezolvări, depinde cât de repede vrei să simți rezultatele! 

 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *