Escrocii din ce în ce mai diabolici. Atenție cu dați numerele de telefon ale rudelor

O femeie a virat 2.000 de euro în contul unor escroci, după ce atât ea cât și mama sa s-au lăsat înșelate prin metoda „Accidentul”.

O pensionară în vârstă de 72 de ani a reclamat Poliției din Hațeg că a fost apelată pe telefonul fix din locuința mamei sale din Râu de Mori, de către o persoană necunoscută care s-a prezentat ca fiind „poliţist” și care, sub pretextul că realizează un „sondaj” cu privire la persoanele ce locuiesc în străinătate, i-a cerut femeii să îi furnizeze numele și numărul de telefon al fiicei și al fiului acesteia, care locuiesc în Franța. După ce iniţial a ezitat, femeia a fost avertizată de falsul polițist că va fi „chemată la sediu, la Deva”, context în care aceasta i-a furnizat bărbatului necunoscut datele solicitate.

Ulterior, femeia a fost contactată telefonic de altă fiică a sa, care locuiește în municipiul Cluj-Napoca, şi care i-a relatat faptul că sora sa, din Franța, a fost apelată de o persoană necunoscută, aceasta fiind informată că sora sa din Cluj-Napoca a suferit un accident rutier grav și este transportată, cu un elicopter, la un spital din București.

„Apelantul i-a solicitat femeii din Franţa 2.000 de euro pentru acoperirea serviciilor medicale ale surorii sale din Cluj-Napoca, iar aceasta a virat suma solicitată printr-un serviciu de transfer monetar, fără să verifice în prealabil informaţia cu privire la aşa-zisul accident în care ar fi fost implicată sora sa. Banii au fost retrași din contul respectiv, la scurt timp după depunere. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Polițe al Județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara